Мафіни з лохиною і штрейзеля

Одного разу спробувавши ці мафіни з лохиною і штрейзеля, ви не забудете ніколи. ♥️ Це я вам обіцяю! Ніжне і соковите тісто, яке тане в роті, улюблені ягоди (тут використовуйте ті, що вам подобаються більше, у мене була голубика) і зверху хрустка шар — штрейзель, який так вдало завершує їх вишуканість. Але не буду більше втомлювати вас, краще скоріше починайте їх готувати!

Інгредієнти

195 гр борошна
6 гр розпушувача
щіпка солі
95 гр вершкового масла
95 гр меду (за бажанням можна 45 гр меду + 50 гр кленового сиропу)
95 гр цукру
2 невеликих яйця
90 гр молока

150 гр лохини

ДЛЯ ШТРЕЙЗЕЛЯ
60 гр борошна
60 гр горіховою борошна
60 гр цукру
60 рр вершкового масла
щіпка солі

Мафіни з лохиною і штрейзеля покроковий рецепт

1. Для початку змішуємо до повної однорідності в чаші борошно, сіль і розпушувач . У чашу міксера кладемо м’яке вершкове масло і збиваємо на максимальній швидкості близько 3-5 хвилин, потім додаємо цукор і знову добре збиваємо на максимумі, потім додаємо мед – перемішуємо. Тепер додаємо яйця. Після того, як яйця добре размешаете, додаємо половину сухих ингредиентов.
2. Потім вливаємо половину молока (30 гр з 60 і перемішуємо. Потім інші сухі інгредієнти – перемішуємо і далі залишився молоко все до однорідного стану, тісто виходить дуже гладка, ніжна і при цьому досить густе. Далі ставимо тісто з холодильник, мінімум на півгодини (можна і до наступного дня)- фінальний результат буде соковитіше ожидаемого.
3. Тепер приступаємо до приготування штрейзеля: з’єднуємо в чаші сухі складові штрейзеля – все в рівних пропорціях. Тепер додаємо подрібнене холодне масло і гарненько перетираємо пальцями – готове тісто накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на годину, а взагалі зберігати його в холодильнику можна неделями.

4. Тепер дістаємо їх холодильника тісто і додаємо в нього обкачані в борошні ягоди – розкладаємо тісто по формах. Зверху присипаємо натертим на тертці штрейзеля і відправляємо в розігріту до 180 С духовку на 25-30 минут.