Дріжджовий Паска Краффин з апельсином, родзинками і курагою

Дріжджовий Паска Краффин рецепт ☺️ Ніжний і дуже ароматний паска з апельсином, родзинками і курагою 🤤 Дуже-дуже смачний і по-своєму унікальний).

Інгредієнти

160 г молока
80 г борошна
5 г сухих дріжджів

400 г борошна
100 г яйця (2 шт)
30 г жовтка (від 1 яйця)
80 г вершкового масла 82,5%
80 г цукру
Щіпка солі
Цедра половини апельсина
200 г сухофруктів (у мене світлий родзинки і курага)
50 г вершкового масла 82,5% для змазування тіста

100 г цукру
100 г борошна
60 г вершкового масла 82,5%

Дріжджовий Паска Краффин з апельсином, родзинками і курагою покроковий рецепт

1. Змішуємо тепле молоко, борошно (80 г) і дріжджі, прибираємо в тепле місце на 30 хвилин. Змішуємо яйця, жовток і цукор, збиваємо до пишноти 5-6 хвилин. Додаємо розтоплене масло (80 г), цедру, борошно (400 г) і підійшла опару, вимішуємо тісто до м’якості і эластичности.

2. Прибираємо в тепле місце на 1,5 години. Паралельно готуємо пісочну крихту з борошна (100 г), цукру (100 г) і олії (60 г). Сухофрукти замочуємо в окропі, за бажанням додаємо ароматний алкоголь.

3. обминаємо тісто і розгортаємо в прямокутний пласт, змащуємо розтопленим маслом (50 г), посипаємо пісочної крихтою і розкладаємо сухофрукты.

4. Формуємо рулет, розрізаємо на 2 частини і скручуємо в «равлика», перекладаємо у форму для паски і залишаємо в теплому місці ще приблизно на 1 годину. Перед випічкою посипаємо рештою крамблом, випікаємо при 150С протягом 50-55 минут.

Відео рецепт 👇