Муссовый Торт Фрезє Фісташка Полуниця

Як зробити Муссовый Торт Фрез’є Фісташка Полуниця з мигдальним бісквітом простий рецепт. Ще один варіант “ФРЕЗ’Є” – фісташковий муссовый. Дуже ніжний і привабливий. Рецепт розрахований на тортик~1.2 кг діаметром 16см і висотою 7см. Для цього діаметра вам потрібно ~ 10 шт середніх ягід полуниці + трохи/або багато/ на декор, якщо необхідно.

Інгредієнти

ПОЛУНИЧНЕ КОНФІ: на кільце 12см
135г пюре полуниці /У мене полуниця – вишня – 50:50/
60г цукор
4г пектин NH

мигдальний БІСКВІТ:
50г – цілі яйця
50г – жовтки
70г – мигдальна борошно
70г – цукрова пудра
25г – борошно
140г – білки
35г – цукор

ФІСТАШКОВИЙ МУС:
130г молоко
20г цукор
8г желатин
90г бел. шоколад
300г полувзбитые вершки
30г фісташкова паста

Муссовый Торт Фрез’є Фісташка Полуниця покроковий рецепт

1. ПОЛУНИЧНЕ КОНФІ:
Нагріти пюре до 35-40° всипати дощиком цукор, змішаний з пектином довести до кипіння і проварити 30сек. Вилити в кільце, затягнути плівкою. Остудить.
2. мигдальний БІСКВІТ:
Об’єднати в деже міксера цілі яйця, жовтки, мигдалеву борошно, сах. пудру і борошно. Збивати на середніх обертах~10 хв. Тісто має вийти повітряним і блискучим. Білки збити до стійких пік, додати дощиком цукор і збити до гладкого і стійкого стану пик.
3. Додати до яєчно – борошняної суміші збиті білки, акуратно перемішати лопаткою рухом знизу вгору і розподілити на деко 30×40 см, застелений пекарської папером, розрівняти. Випікати ~10-12мін. Потім перекласти разом з папером на решітку для охолодження. Для складання вирізати кільцем 2 бісквіта 16см і 2 бісквіта 12см. Прибрати в плівці холодильник.
4. ФІСТАШКОВИЙ МУС:
Замочити желатин 1:5. Нагріти молоко+цукор до перших “бульков”, додати набряклий желатин, перемішати, вилити на шоколад, пробити блендером, остудити до 30-35°, акуратно додати полувзбитые вершки, ввести фісташкову пасту, перемішати до однорідності. Використовувати сразу.

5. ЗБІРКА в кільці діаметром 16см.