Булочки з яблуками і корицею Синнабон з кремом

Булочки з яблуками і корицею Синнабон з кремом простий рецепт в духовці, як я люблю не описати словами, напевно одна з найулюбленіших мною випічок, коли бачу в торговому центрі завжди хочеться взяти булочку.

Інгредієнти

на 12 невеликих
на 7-8 великих

Для тіста:
500 грам борошна
250 мл теплого молока
70 грам цукру
50 гр вершкового масла
1 яйце
7 гр. швидкодіючих сухий дріжджів
0,5 ч. л. солі

Для начинки:
5-6 середніх яблук
200 гр. цукру (75 для яблук, решта в начинку)
100 гр. вершкового масла (30 для яблук, 70 в начинку, можна використовувати топлене)
1-2 ст. л. кориці

Для заливки
200 гр. сирного сиру
100 гр. цукрової пудри (цукру)
50 гр. вершкового масла
Ванілін на кінчику ножа
50 гр. води (приблизно, щоб крем був німого рідкий, так краще ляже)

Булочки з яблуками і корицею Синнабон з кремом покроковий рецепт

1. У борошно додаємо дріжджі і сіль, перемішуємо. Розтоплене вершкове масло збиваємо з цукром до однорідності, поступово вводимо яйця збиваємо, в кінці додаємо тепле молоко, збиваємо – на все хвилини 3-5, масло буде розшаровуватися, це норма. Частинами вводимо просіяне борошно, вимішуємо наше тісто. Тісто м’яке, не липкое.

2. Раджу ввести 450 гр., дуже добре вимісити і вже підсипати ще, але можна додати й після расстройки іншу частину. Прибираємо в тепле місце на 1-1,5 (я прибирав у теплу ковдру, біля батареї). Тісто має збільшиться вдвічі. Яблука ріжемо кубиком, розтоплюємо 30 гр. олії, додаємо яблука і цукор, тушкуємо хвилин 5-7, яблука стануть трохи м’які і ароматні (зовсім пюре не треба).

3. Дістаємо тісто розгортаємо в дуже великий пласт (приблизно 60 на 40 см, товщина тесту близько 4-5 мм) змащуємо пласт розтопленим вершковим маслом, посипаємо цукром, корицею і викочуємо яблука. В сторону в яку будемо згортати в кінці залишаємо 5 див. без посипання, трохи змочуємо водою, щоб защипати краї при скручивании.

4. Скручуємо рулет, не туго!! З ось з защипуємо краю. Нарізаємо на булочки де 4-6 див., викладаємо на деко, накриваємо рушником і залишаємо відпочити 20 хвилин. Випікаємо при 180 гр. режим конвекція (вентилятор) 20-25 хв., не пересушите, як підрум’яняться готовы.

5. Якщо конвекції немає, то режим верх/низ +5-10 хв. Для крему збиваємо сирний сир, цукрову пудру і воду, консистенція можна бути погустіше або густіше, справа смаку. Змащуємо гарячі булочки і налетаем.

Відео рецепт 👇