Зефір з нектаринів

Зефір з нектаринів простий рецепт. Час зефирок на сезонні фрукти Зефір “солодкий нектарин” З-за того, що нектарин був кислий, я додала трохи більше агару. Варю сироп я без термометра, орієнтуючись на ниточку. Маса в класичному зефір повинна сісти пишною шапкою на віночок і утворити під ним яму. Насадку беріть з великим виходом, щоб шматочки фруктів не застрявали в ній. Нектарин для зефіру необхідно дрібно нарізати.

Інгредієнти

У діжу:
75гр яблучного пюре
55гр нектарина
100гр цукру
25 – 30гр білка (спочатку збийте з 25гр білка, якщо маса не збільшиться, додайте ще 5гр)

В сотейник:
100гр води
8г агару
130гр цукру
50гр інвертного сиропу

Зефір з нектаринів покроковий рецепт

1. В діжу збиваємо масу до щільної шапочки на віночку варимо Сироп до безперервної ниточки В готову масу тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп
2. Збиваємо масу ще десять секунд, перемішуємо масу лопаткою і викладаємо її в заздалегідь приготовлений кондитерський мішок з насадкою (на відео насадка французька зірка)
3. Даємо дозріти від 24 до 48 годин. Склеюємо половинки між собою і обвалюємо в цукровій пудрі. Зберігаємо зефір в герметичному контейнері в холодильнику не довше 4х дней.

Відео рецепт 👇