Київський торт в домашніх умовах

Київський торт домашніх умовах простий рецепт 🎂 Смачний, хрусткий і ідеальний 😍 Давайте готувати 😌

Інгредієнти

Горіхові коржі:
165 гр білка
40 гр цукру
суха суміш:
120 гр горіхів
40 гр борошна
150 гр цукру

Безе:
60 гр білків
120 гр цукру

Крем:
200 гр цукру
2 жовтки
300 мл молока
400 гр вершкового масла
2 ст л коньяку
ваніль
20 гр какао

Київський торт в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Горіхові коржі:
Збиваємо білки з цукром до стійкої пишної маси. Вводимо суху суміш, перемішуємо. Розподіляємо безе по папері для випічки діаметром 18 см (виходить 3 коржа). І в духовку на 3-3,5 години при 110 градусів, режим конвекції або вверх/низ.
2. Безе:
На водяній бані збиваємо білки з цукром до стійких піків. Викладаємо безе на папір для випічки (18 см в діаметрі) на дуже товстим шаром. З решти маси высуживаем безе для прикраси торта. І в духовку на 2-2,5 години при 110 градусов.
3. Крем:
В сотейник цукор, жовтки і перемішуємо, вливаємо молоко і варимо до загустіння. Накриваємо плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температуры.
4. Розм’якшене вершкове масло збиваємо до білого, потім додаємо заварную основу, коньяк і ваніль, перемішуємо. Крем ділимо по полам, і в одну частину додаємо какао перемешиваем.

5. Збираємо торт: горіховий корж-білий крем-корж безе-шоколадний крем-горіховий корж-білий крем-горіховий корж. Обмазуємо залишками шоколадного крему, обсипаємо крихтами безе.