Морквяний торт з карамеллю і журавлиною

МОРКВЯНИЙ ТОРТ З КАРАМЕЛІЗОВАНОЮ СМЕТАНОЮ, КАРАМЕЛЛЮ І ЖУРАВЛИНОЮ. ⠀ Пряний морквяний торт – одна з асоціацій з наближенням чарівного часу року, і я не змогла пройти повз😊 Тим більше, що у мене давно була ідея-фікс спробувати карамелизированную сметану, а для морквяного торта сметанний крем – те, що потрібно! ⠀ І все в ньому зійшлося і спелось ідеально. І кориця, і горіхи, і насолода карамелі і кислинка журавлини. Як зробити Морквяний торт з карамеллю і журавлиною рецепт простий.

Інгредієнти

ДЛЯ КОРЖІВ (16 см)
Яйця – 3шт (С1)
Борошно – 263гр
Рослинне масло – 150г
Моркву – 300гр
Цукор тростинний – 150гр
Кориця – 1 год. ложка
Розпушувач – 1 ч. ложка
Волоські горіхи – 150гр

КАРАМЕЛИЗИРОВАННАЯ СМЕТАНА
Сметана 25-30% – 900гр
Тростинний цукор – 150г

ЖУРАВЛИННЕ КОНФІ
Журавлина – 150гр
Цукор – 35гр
Кукурудзяний крохмаль – 6г

Крамель
цукор – 50 гр
вершки жирні 30 – 50 гр.
вершкове масло – 12 гр.

Морквяний торт з карамеллю і журавлиною покроковий рецепт

1. ДЛЯ КОРЖІВ.
Моркву потерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері (віджимати не потрібно). Горіхи крупно порубати ножем. Яйця збити з цукром до пишності. З’єднати сухі інгредієнти (борошно, корицю, розпушувач). Додати до яєць сухі інгредієнти, потім масло, перемішати. Додати моркву і горіхи, перемішати. ⠀
2. Тісто я отсаживала на тефлоновий килимок з допомогою металевого кільця діаметром 16 див. На один лист у мене містилося 4 коржа (на кожен корж йшло 1,5-2ст. ложки тесту). Всього з тесту вийшло 7 коржів товщиною близько 1-1,5 см. Партії коржів я отпекала по черзі, при температурі 175° близько 25 – 30 хвилин (вони повинні стати впевнено рум’яні).
3. КАРАМЕЛИЗИРОВАННАЯ СМЕТАНА.
Сметану відважити на ніч, виклавши її на кілька шарів марлі або х/б тканину і помістивши на сито. Під сито варто поставити миску, щоб стікала сироватка в неї. Після відважування у мене вийшло 680гр. Цукор з’єднати з відваженого сметаною і встановити на водяну баню на 1-1,5 години (поки сметана не придбає карамельний відтінок). Кожні 5-10 хвилин сметану потрібно помішувати
4. ЖУРАВЛИННЕ КОНФ.
Журавлину з’єднати з цукром і поставити на середній вогонь. Дочекатися повного розчинення цукру і закипання суміші. Крохмаль розвести в невеликій кількості води і влити в киплячі ягоди, перемішати. Варити 1 хвилину, зняти з вогню, накрити харчовою плівкою «в контакт», остудить.
5. Карамель.
В сотейник висипати цукор і поставити на середній вогонь до повного його розчинення. В іншій чаші нагріти вершки до гарячого стану, влити в карамель, заважати. Уварюємо хвилину. Зняти з вогню, додати масло і перемешать.

6. Збірка.
Корж, сметана, журавлина, корж, сметана, карамель, і так далі. Зібраний торт стабілізуємо в кільці в холодильнику 8-10 часов.