Дріжджовий пиріг з гратами і начинкою

Доброго ранку 🤍 я знаю, що багато хто чекав цей рецепт у стрічці, тому я вирішила більше не зволікати і витратити пару годинок щоб вже опублікувати цей рецепт для вас 👌 прошу любити і жалувати. Як зробити Дріжджовий пиріг з гратами і начинкою рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

для тесту:
4 ст л цукру
0,5 год солі
120 гр вершкового масла кімнатної температури
12 гр сухих дріжджів
500 мл теплого молока
250 мл води (якщо молоко не перегріли, то візьміть теплу воду. Так само, воду можна замінити на молоко і в такому випадку вам знадобиться 750 мл молока)

Далі туди ж відправляємо:
2 яйця
1 ст л цукру
1200 гр борошна ( +- 150 гр)

Начинка:
на ваш розсуд

Дріжджовий пиріг з гратами і начинкою покроковий рецепт

1. Для тіста:
Змішуємо всі вище зазначені інгредієнти і залишаємо на 15-20 минут.

2. вводимо Борошно по трохи і замішуємо тісто. Довго місити тісто не потрібно. Тісто повинно бути м’яким і трохи липким, змащуємо її маслом, накриваємо тару кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1-1,5 години, поки тісто не подойдет.

3. тісто розминаємо і готуємо будь-дріжджові вироби. Для начинки пирога я використовувала джем, але можна класти будь-яку начинку на ваш розсуд. Так само прикрашаємо за желанию.

4. Прикривають зверху харчовою плівкою або рушником, прибираємо в тепле місце на 20-25 хвилин. Змащуємо жовтком, яйцем або молоком. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів, випікаємо до золотистої корочки.

Відео рецепт 👇