Пряниковий торт Зимова казка на Новий Рік 2022

Чудовий тортик або навіть швидше пиріг. Я доповнила його кремом, але можна приготувати в первинному форматі. Як зробити Пряниковий торт Зимова казка на Новий Рік 2022 рецепт простий. Ділюся його рецептом з глазур’ю, а нижче опишу як я з ним чаклувала🧚♀️ з кремом він мені дуже сподобався 👌 хоча і сам по собі гідний.

Інгредієнти

(~20 см):

Тісто:
🔹125 гр вершкового масла
🔹3 яйця (розділити на білки і жовтки)
🔹2 склянки борошна
🔹1 – 1,5 склянки цукру
🔹1 склянку молока
🔹5 ст. л варення (у мене сливовий джем)
🔹1 ч. л. соди
🔹2 ч. л. спецій для пряників
🔹5 ч. л. какао

Шоколадна глазур:
🔹150 гр вершків 38%
🔹100 гр гіркого шоколаду
🔹30 гр вершкового масла

Пряниковий торт Зимова казка на Новий Рік 2022 покроковий рецепт

1. 1. Просіяти в миску борошно, соду, спеції. 2. У каструлі підігріти молоко, додати какао, цукор і вершкове масло, довести до кипіння і остудити. 3. Додати до рідкої маси сухі інгредієнти і перемішати до однорідної маси. 4. Додати варення перемішати. 5. Збити білки до стійкої піни, додати жовтки і продовжувати з’єднувати разом. 6. Акуратно ввести яєчну масу і перемішати за допомогою лопатки. 7. Вилити масу в форму (простелити дно пергаментом). Випікати в заздалегідь нагрітій духовці до 180° протягом 45 хвилин або перевіривши дерев’яною паличкою (вона повинна бути сухою). 8. Остудити, вийняти з формы.

2. Приготування глазурі:
В каструлі підігріти вершки ,додати поламаний шоколад і вершкове масло. Розмішати до повного розчинення, гладкої маси. Трохи остудити і залити торт.

3. ❄️Я розділила тісто на 2 частини і пекла в окремих формах. ❄️Підготувала крем з кисломолочного сиру з вершками 33%. ❄️Злегка зрізала верхівки у остиглого бісквіта і змішала їх з невеликою кількістю крему, щоб вийшла пластична маса для “берегів струмка”. ❄️Зібрала тортик. ❄️Далі сформувала берега, закріпила на торті розплавленим шоколадом. ❄️Також повністю обробила їх шоколадом, щоб надалі була ізоляція для річки (желе). ❄️Зверху зробила візерунок білим шоколадом, дала застигнути. ❄️Підготувала сироп, додала желатин. ❄️У форму встановила ацетатную плівку, щільно притиснувши краю. Злегка промазала шоколадом в місцях впадіння струмка. ❄️Залила желе і відправила застигати в холодильник. ❄️Зверху прикрасила збитими вершками і пряниковими фігурками❤️