Торт Червоний Оксамит з вершковим сиром

Як зробити смачний Торт Червоний Оксамит з вершковим сиром рецепт простий.

Інгредієнти

Масло вершкове 130 гр
Цукрова пудра 250 гр
Йогурт натуральний 240 гр
Яйце 3 шт
Сіль 1/3 чл
Ванільний цукор 4 гр
Борошно 265 гр
Какао 6 гр
Сода 1,5 чл
Розпушувач 1 чл
Барвник червоний гелевий

Крем:
Вершковий сир 800 гр
Вершки 200 гр
цукрова Пудра 150 гр

Начинка за бажанням – будь-ягідне варення

Сироп для просочення за бажанням

Торт Червоний Оксамит з вершковим сиром покроковий рецепт

1. Вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою, потім вводимо натуральний йогурт, яйце, сіль і цукор і замішуємо до однорідної маси по черзі. Потім додаємо сухі інгредієнти через сито – какао, розпушувач, соду, борошно. Збиваємо вінчиком або міксером так, щоб не було грудочок, після чого можна фарбувати тісто червоним гелем – я додав близько 1 ст л, але інтенсивність кольору краще коригувати на місці).

2. Випікаємо при температурі 180 гр приблизно 50 хвилин, раджу перші 30 хвилин духовку не відкривати, а вже після можна перевіряти бісквіт на готовність шпажкою і коректувати час отпека в більшу або меншу сторону. Корж виходить високим і пишним на форму 20 см, коли бісквіт охолоне – выпукулую верхівку відрізаємо і подрібнюємо, а рівну основу ділимо на три коржі і збираємо торт з кремом.

3. Крем готується дуже просто – вершки, вершковий сир і пудру збиваємо разом. Крем виходить дуже щільним – це нормально. Збираємо торт як на відео, за бажанням коржі можна просочити цукровим сиропом і якщо любите, в центрі можна зробити поглиблення в кремі і додати варення – буде дуууже вкусно.

4. Готовий торт обмазуємо залишками крему і обсипаємо крихтою з нашої шапочки. Виходить дуже красивий оксамитовий торт, який я прикрасив гранатом і гілочками розмарину!😍 Такий торт підкорить вас і ваших гостей в цей Новий Рік!

Відео рецепт 👇