Домашній зефір яблучний на агар агарі

Як приготувати смачний домашній зефір яблучний на агар агарі рецепт. Просто яблучний зефір. На старовинному віденському стільці – мій спадок від прабабусі. А взагалі забігла побажати вам гарного вечора і гарних вихідних.

Інгредієнти

Яблучне пюре – 250 г
Цукор – 50 г
Яєчний білок – 40 грам
Сироп:
Цукор – 350 г
Вода – 120 мл
Агар-агар – 8 м з силою 900 або 24 г агару kotany

Домашній зефір яблучний на агар агарі покроковий рецепт

1. Для пюре яблука (антонівка, семиренка, гренні сміт) очистити від серцевини і запекти в духовці . Протерти через сито. Почати збивати пюре з білком і цукром. Тим часом у воду додати агар і поставити на вогонь. Як тільки з’являться перші бульки, всипати цукор. Постійно помішуючи, довести суміш до кипіння і варити до температури 110 градусов.
2. Відставити і дати заспокоїтися кипіння. Тим часом білкова суміш повинна бути добре збита. Не припиняючи збивати, поступово влити тонкою цівкою гарячий сироп по взбивающуюся масу. Збивати до збільшення в об’ємі в два-три рази. Маса стане щільною і пишною. Але не допускайте сильного охлаждения.
3. Зефір стабілізується при температурі 40 градусів. Перекласти масу в кулінарний мішок і відсадити на пергамент і залишити на стабілізацію на ніч. Вранці присипати цукровою пудрою з крохмалем і з’єднати половинки. Щоб зефір довше зберігався, замініть 50 г цукру в сиропі на глюкозний сироп.