Кошички з повидлом і білковим кремом

Як зробити смачні Кошички з домашнім повидлом і білковим кремом як в дитинстві🤤 ⠀ Дякую за ❤️ ⠀ Хазяєчки мої🤗 Кошики готуються елементарно і швидко, якщо є повидло. Приблизно за 1 годину. ⠀ 🧇Рецепт тіста універсальний. Вистачить на 8 кошичків 10 см або на форму 28 см. Можна приготувати печиво, тарти солодкі і солоні (в цьому випадку цукор-1 ст. л. та без ваніліну). Кошики можна приготувати заздалегідь, загорнути в пакет, а через пару днів сформувати. ⠀ 🍒Повидло можна купити в магазині або приготувати. Заморожені фрукти/ягоди теж підійдуть. У стрічці знайдете рецепт яблучного повидла (23.04.2020). Головне випаруйте максимум вологи. Перемолоти можна до варіння або після. Крохмаль для загущення. Кількість залежить від вологості фруктів/ягід. Цукор за смаком.

Інгредієнти

💥ТІСТО:
📌Борошно – 250 г (або 200 г борошна + 50 г крохмалю)
📌Цукрова пудра – 90 р
📌Ванілін – 1 г
📌Розпушувач – 1 ч. л.
📌Сіль – 1/3 ч. л.

📌Вершкове масло – 100г
📌Яйце – 1 шт (С0)

📌Фольга+квасоля

🔥180 градусів – 10+10 хвилин

💥ПОВИДЛО (1 л.):
📌Сливи (вишня, абрикоси, полуниця, малина, лохина, яблука і тд.) – 1,3 кг
📌Цукор за смаком (я не додавала)
📌Сік лимона – 1/2 шт
📌Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л. (для загущення)

💥БІЛКОВИЙ ЗАВАРНИЙ КРЕМ:
📌Яєчний білок – 3-4 шт (90 г)
📌Сіль щіпка
📌Цукор – 180 г
📌Вода – 70 г
📌Сік лимона – 1 ч. л.

Кошички з повидлом і білковим кремом покроковий рецепт

1. Цукровий сироп доводимо до кипіння і починаємо збивати білки з сіллю. Даємо сиропу покипіти і трохи загуснути. Температура сиропу 120 градусів. Варильна на 80%. Якщо крапнути у воду сироп, він повинен перетворитися на м’який кульку. Весь процес варіння триває хвилин 8-10. Я роблю на око, але з термометром).

2. Якщо білки вже взбились, а сироп не готовий, продовжуйте збивати на низькій швидкості. Гарячий готовий сироп тонкою цівкою вливаємо в білки і продовжуємо збивати на низькій скорости.

3. Намагайтеся лити в білок, а не на стінки, на яких він відразу ж застигне. Білок трохи осяде. Не панікуйте і продовжуйте взбивать.

4. Як тільки весь сироп ввели, включайте високу швидкість, додайте сік лимона через хвилинку і збивайте до стійкого стану (пік).

Відео рецепт 👇