Пиріг з яблуками і вівсяним молоком

Листопадовий повітря сухе і злегка морозен. Обіймає при виході з парадної, заповзає в рукава й за комір. Короткі темні дні, довгі сутінки, шурхіт облетіло листя та особлива краса прозорих спорожнілих алей парків. Я раніше не любила ноябри, а тепер знаходжу в них особливу принадність. Спокійний, тихий місяць. Як зробити Пиріг з яблуками і вівсяним молоком рецепт простий в духовці.
Позаду дзвінке літо і свято золотої осені, а новорічна метушня ще не наблизилася впритул. Можна дихати, дивитися в сіре небо, яка розчиняється в туманному горизонті смужку лісу, вечірні вогні і чорну Петербурзьку воду. Чекати снігу і звичайно пекти пироги. Яблучні ж восени завжди до речі.
Мабуть, це один із самих смачних, ароматних і соковитих пирогів. Я додаю в нього вівсяну муку і вівсяне молоко, але їх можна замінити пшеничним борошном і будь молоком. Час випічки буде залежати від соковитості яблук і вашої духовки. У мене пиріг піднімався досить довго. Перевіряйте готовність шпажкою. Якщо пиріг сильно підрум’янився, але ще не пропікся, то закрийте її зверху фольгою і продовжуйте пекти при температурі 160 °С до готовності. Ось і всі секрети.

Інгредієнти

на 18 см

200 р пшеничного борошна
90 г вівсяного борошна
90 г тростинного цукру
5 ч. л. розпушувача
1 ч. л. меленої кориці
щіпка солі
150 г натертого на крупній тертці яблука
200 г вівсяного молока (можна замінити будь-яким молоком)
70 г рослинного масла

Для декору:
1 яблуко
1-2 ст. л. цукру
Сир або густий йогурт

Пиріг з яблуками і вівсяним молоком покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 *С, форму для випічки вистелити пергаментом. Змішати про види борошна, цукор, розпушувач, корицю і сіль. Додати яблуко, молоко і масло. Замісити тісто. Довго вмішувати не треба, лише до об’єднання інгредієнтів. Перекласти тісто у форму. Випікати 50-70 минут.
2. Перевірити готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Вона повинна виходити сухою. Готовий пиріг остудити але решітці. Для декору яблуко нарізати невеликими кусочками.
3. В сковороду всипати цукор і шматочки яблука Карамелизовать яблука до м’якості, перемішуючи. При необхідності можна додати 1 -2 ст. л. води. Остиглий пиріг змастити йогуртам і посипати карамелизованными яблоками.