Торт Медовик з кремом з вареного згущеного молока і сметани

МЕДОВИК старий, добрий, класичний, як в дитинстві. Як приготувати ніжний Торт Медовик з кремом з вареного згущеного молока і сметани рецепт простий.

Інгредієнти

Для коржів:
Яйце 2 шт
Борошно 500-530 гр
Цукор 180г
Олію слив. 80 гр
Мед 60 гр
Сода 2 ч. л (без гірок)

Для крему:
500 гр вареного згущеного молока (примерно1,5 банки)
250 гр холодної 20%(і вище) сметани.

Торт Медовик з кремом з вареного згущеного молока і сметани покроковий рецепт

1. Печемо коржі. Їх діаметр близько 18 див. Змішуємо цукор, розтоплене масло, мед і яйця, розмішуємо до повного розчинення цукру (можна злегка підігріти суміш на водяній бані). Додаємо соду, перемішуємо. Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м’яким, практично не буде липнути до рук. Якщо потрібно, можна додати трохи борошна. Ділимо тісто на 8 частин. Ті, що не закриваємо розкачуємо полотенцем.
2. Кожну частину розкачуємо на пергаменті в коло, приблизно 2-3 мм товщиною (так, що б потім можна було вирізати коло діаметром близько 18-19 см). Прямо з пергаментом переносимо на деко і ставимо в духовку на 4-5 хвилин при 200 гр. З гарячих коржів вирізаємо кола. Можна формою – вирубкою або використовувати тарілку замість трафарета.
3. Обрізки подрібнюємо. Цю крихту будемо використовувати при оформленні торта. Поки коржі остигають готуємо крем. Згущене молоко краще взяти кімнатної температури (тоді вона легше зіб’ється і не буде грудок), а ось сметану беремо добре охолоджену. На високих швидкостях збиваємо міксером до однорідної пишної массы.
4. І прибираємо його в холодильник хвилин на 30 (прикрити не забудьте). Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо його кремом, кладемо наступний. Залишками крему змащуємо верх і боки торта. Потім зверху і з боків посипаємо сухарями. Прибираємо в холодильник годин на 8, 10 для просочення. За бажанням зверху можна прикрасити ягодами або фруктами.