Печиво Земелах з корицею домашнє

Як смачно зробити Печиво Земелах з корицею домашнє простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Почався Новий сучасний Фестиваль, присвячений єврейської історії та спадщини в Білорусі. Я вирішила взяти в ньому участь і приготувати щось цікаве, що нагадує дитинство.
Коли я була маленька, в нашому домі жила жінка, вона завжди пекла це печиво і пригощала дітей на свята. Крихкі, але солодке, пряне печиво врізалося в дитячу пам’ять.
Розповім трохи про фестиваль, його ідея – розповісти про особливості та взаємозв’язки білоруської та єврейської культури, показати наскільки сильно вона вплинула на світову культуру.
Познайомити всіх з забутими традиціями, дати натхнення сучасним білорусам, і звичайно ж стимулювати ініціативу робити такі круті проекти. Передача спадщини – це велика частина єврейської культури. Тому я і приготувала це печиво, мені воно нагадує дитинство, можливо і вам нагадає 😉

Інгредієнти

▪️1 яйце
▪️120гр цукру (+20гр на посипання)
▪️125гр масло вершкове
▪️10мл молока
▪️260гр борошна
▪️5гр розпушувача
▪️ванілін
▪️щіпка солі
▪️5гр кориці (для обсипання)

Печиво Земелах з корицею домашнє покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло збити з цукром. Додати молоко, яйце перемішати. Борошно змішати з розпушувачем, сіллю і ваніліном – порціями додати в масляний смесь.

2. Готове тісто розкачати в пласт 20х30 см і покласти його на 15 хвилин в морозку. Перед випічкою, на тесті, зробити насічки у вигляді ромбів. Цукор змішати з корицею і посипати заготовку.

3. Випікати при 180 ° С 20-25 хвилин. Готові печеньки розрізати по насічках поки вони ще горячие.

4. Подавати з молоком.