Сирні ватрушки з черешнею в духовці

Сирні ватрушки з черешнею в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

(3 штуки, корисний варіант)

КБЖУ однієї ватрушки
~233,6/19,3/7,6/22

• 250 гр. сиру (у брикеті)
• 2 яйця
• 30-40 р. борошна (ісп. ц/з рисове борошно)
• 1/3 ч. л. розпушувача
• підсолоджувач (ісп. 5 р. эритритола)
• 350 р. черешні

Сирні ватрушки з черешнею в духовці покроковий рецепт

1. Відокремити кісточки від черешні, висипати в каструлю і варити на середньому вогні ~25 хвилин, періодично розмішуючи ложкою. ⠀ Замість черешні також можна використовувати полуницю, лохину, вишню або персики). ⠀ Для смачних ватрушок, краще підійде сухий сир у брикеті, тоді сирне тісто буде більш щільне з меншою кількістю борошна і ватрушки виходити не борошняні, а сирні). ⠀
2. Від одного яйця відокремити жовток в окрему ємність, щоб змастити ватрушки. Білок і ціле яйце використовувати для тесту. ⠀ В ємність до яйцям додати сир, перемішати, потім додати борошно, підсолоджувач і розпушувач, вимішати сирну масу. ⠀ Сирне тісто розділити на три шматки ~110 грам. Сформувати ватрушки. ⠀

3. Мені зручніше формувати ватрушки на стільниці змазаній оливковою олією, оскільки у мене виходить досить щільне сирне тісто, завдяки використовуваному сиру без зайвої вологи. Щоб було легше сформувати і тісто не липло до рук, можна змочити руки водою або змастити оливковою олією, а внутрішні краї човники зручно формувати округленої чайною ложкою. ⠀
4. На деко застелений пергаментним папером, викласти ватрушки. З допомогою силіконової кисті змастити ватрушки жовтком. ⠀ Проткнути виделкою внутрішню частину ватрушок і відправити в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусов.

5. Запікати 5-7 хвилин, потім дістати, викласти готову черешню і відправити в духовку ще на 10 хвилин. В кінці, щоб ватрушки запеклися як на фото, увімкніть режим гриль і залиште на 2-3 хвилини, не більше. ⠀ ❕ Будьте уважні, щоб не ватрушки подгорели.