Сирний різдвяний кекс з родзинками, вишнею і журавлиною

Ще один рецепт пишною, ароматною випічки з багатим пряним смаком. Можна подавати відразу! Як зробити Сирний різдвяний кекс з родзинками, вишнею і журавлиною рецепт простий.

Інгредієнти

(на форму 20х20 см):

• Борошно – 230 г
• Сир 9% – 180 р
• Масло вершкове – 120 г
• Цукор – 190 р
• Яйця – 3 шт.
• Розпушувач – 1 ч. л.
• Ванільний цукор Dr. Oetker – 1 упаковка (8 г)
• Кориця Dr. Oetker – 1 ч. л.
• Цедра апельсина – 1 шт.
• Родзинки – 50 р
• В’ялена вишня – 50 г
• В’ялена журавлина – 50 г

• цукрова Глазур біла – 2 упаковки

Сирний різдвяний кекс з родзинками, вишнею і журавлиною покроковий рецепт

1. Ізюм, журавлину і вишню промиваємо і заливаємо окропом на 1 годину. Збиваємо м’яке вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Вводимо яйця і збиваємо до однорідної пишної маси. Сир протираємо через сито (якщо це необхідно) і додаємо до масляно-яєчної суміші, після чого перемешиваем.

2. Додаємо борошно, розпушувач, корицю, цедру апельсина і замішуємо тісто. Додаємо до нього родзинки і ягоди, присипаємо їх дрібкою борошна і акуратно перемешиваем.

3. перекладаємо тісто у форму (її треба попередньо змастити маслом) і випікаємо при 170-180 °C протягом 50-70 хвилин до сухої зубочистки. Даємо кексу охолонути, дістаємо з форми і поливаємо глазур’ю Dr. Oetker (глазур готуємо згідно інструкції на звороті упаковки).

Відео рецепт 👇