Ніжний чізкейк з карамеллю, мигдалем і малиною

Сьогодні у мене чізкейк з карамеллю, мигдалем і малиною. Неймовірно смачний 😋 Для того, щоб він легко вийшов з форми, я проклала форму харчовою плівкою (більш актуально для варіанту з бортиками). Як приготувати смачний і ніжний чізкейк з карамеллю, мигдалем і малиною рецепт простий.

Інгредієнти

Для основи на форму діаметром 16 см:
Борошно пш. 65 р
дрібнокристалічний Цукор або цукрова пудра-20 г
Яйце 10 р
Олію слив. ж. (1) 82,5% 35 р
Олію слив. (2) 82,5 % 40 р

Заливка:
Вершковий сир 400 г
Цукор 60 г
Яйце 100 р
Напій мигдальний 70 г (у мене мигдальний напій)
Сметана ж. 20% 55 р

Карамель:
Цукор 35 р
Вершки ж 33-35% 50 г Олія слив ж.82,5 % 20 р

Для декору:
Цукрова пудра , малина свіжа, пелюстки мигдалю

Ніжний чізкейк з карамеллю, мигдалем і малиною покроковий рецепт

1. Основа: Вершкове масло нарізати кубиками, збити з цукровою пудрою, додати яйце, з’єднати до рівномірної маси. 😋 Додати сіль, борошно. Швидко замісити до об’єднання в кому. Тісто розкачати до 3-4 мм, між листами пергаменту (можна в пакеті), прибрати на годину в холодильник. Випікати при 170 градусах 12-13 хвилин при включеному режимі «конвекція».
2. За допомогою качалки (і/ або рук) подрібнити пісочне тісто, змішати з розтопленим маслом і щільно утрамбувати у форму. Сир з’єднати зі сметаною до рівномірної маси, додати напій мигдальний Borges Natura, цукор, сіль. Всі переміщати, по одному ввести яйця . Маса повинна вийти гладкою і однородной.
3. Залити на підготовлену заготовку. Випікати при 140 градусах 60 хвилин, поставивши вниз духовки деко з водою. Охолодити при кімнатній температурі і дати стабілізуватися ніч у холодильнику. Для карамелі: У сотейнику з товстим дном розтопити цукор, додати киплячі сливки.

4. Об’єднати до гладкої консистенції, додати вершкове масло. Охолодити, дати стабілізуватися в холодильнику 2-3 години. Прикраса: Прикрасити заздалегідь приготовленої карамеллю за допомогою кондитерського мішка. Потім прикрасити ягодами, пелюстками мигдалю, цукровою пудрою по желанию.