Відкритий яблучний пиріг мало тіста, багато яблук

Яблучний, такий, що розум отъешь. Відкритий яблучний пиріг мало тіста, багато яблук простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для тесту:
200г борошна
30г цукру
1/2 год л солі
110 г холодного вершкового масла
1 жовток
2-3ст л холодної води

Для начинки:
4-6 великих яблук
60г вершкового масла
70г цукру
1/2 год л кориці

Відкритий яблучний пиріг мало тіста, багато яблук покроковий рецепт

1. Наріжте кубиками холодне масло і перетріть його з борошном, цукром і сіллю. Додайте жовток і воду. Замісіть м’яке тісто. Розкачайте тісто тонко на пергаменті і перенесіть у форму. Сформуйте бортики, обріжте зайве. Приберіть в холодильник. У мене форма 28см і основа вийшло дуже тонка – мені така душе.

2. Але якщо робити у формі менше, вона буде трохи товщі, але все одно чудово просочиться за рахунок соку від яблук. Яблука очистіть від шкірки, не розрізайте. Відрізайте з кожної сторони, залишаючи сердцевину.

3. Далі наріжте тонкими слайсами. Увімкніть духовку на 180°. Дістаньте основу, посипте рівномірно 1/3 цукру. Викладайте яблука від центру, починаючи з самих великих «половинок». Полийте розтопленим вершковим маслом і посипте цукром і корицею. Випікайте ~ 40 минут.

Відео рецепт 👇