Тірамісу з апельсиновим кремом

Як смачно зробити Тірамісу з апельсиновим кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Коли вже всі салати і закуски з’їдені, і більше не хочеться, саме час для смачного десерту

Інгредієнти

Апельсиновий курд:
•130 грам свіжого апельсинового соку (~2,3 апельсина)
•4 яєчних жовтка
•40 грам цукру
•7 грам кукурудзяного крохмалю
•60 грам вершкового масла
•10 грам ванільного цукру (за бажанням)
•цедра 1 апельсина

•350 грам вершки від 33%
•300 грам маскарпоне
•60 грам цукрової пудри
•300 грам печива савояди (можна замінити на будь -)
•130 грам апельсинового соку

Тірамісу з апельсиновим кремом покроковий рецепт

1. Окремо розтираємо жовтки з цукром і кукурудзяним крохмалем, добре збиваємо венчиком.

2. Сік апельсинів виливаємо в сковороду, ставимо на середній вогонь і доводимо до легкого кипіння. Як тільки сік закипить, тонкою цівкою вливаємо жовтки з цукром, постійно помішуючи. Уварюють на малому вогні до загустіння, потім додаємо цедру апельсина, вершкове масло, пробиваємо блендером до однорідної гладкої консистенції, накриваємо планкою в контакт і прибираємо в холодильник.

3. Холодні вершки збиваємо до м’яких піків, додаємо сир, цукрову пудру, остиглий курд, добре перемешиваем.

4. Починаємо збирати торт: печиво савояди злегка мачає в апельсиновому соку, викладаємо першим шаром, потім добре промазуємо кремом, зверху знову печиво в соку, і знову крем. Прибираємо просочитися на 4-6 годин, бажано на ніч. Все готово! З Різдвом дорогі!

Відео рецепт 👇