Новорічне медове печиво з корицею та імбиром

Як смачно зробити Новорічне медове печиво з корицею та імбиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мене тут попросили зібрати подарункові коробочки на Новий рік з печивом. А це саме новорічне печиво – тому з нього і почнемо. До речі, це може бути й пряник, а не печиво. Просто треба зробити його товстіший і Прикрасити глазур’ю. Тут вже самі обирайте. Даний рецепт найоптимальніший для мене варіант. Смачні, не нудотні. Без паленого цукру і мук з грудочками.

Інгредієнти

250 грам меду
250 грам вершкового масла 82%
4 яйця С1
400 грам цукру
800-850 грам борошна
1 чайна ложка соди
Спеції за смаком. Я додаю 1 ложку імбиру і кориці, і пів чайної ложечки мускатного горіха.

Тесту на виході досить багато, можете зробити половину порції

Новорічне медове печиво з корицею та імбиром покроковий рецепт

1. Мед з маслом нагріваємо до розчинення масла. В цей час збиваємо яйця з цукром до білої пишної маси. Борошно, соду і спеції просіяти і перемішати. В яєчну масу додаємо тонкою цівкою олійно-медову суміш, продовжуючи збивати. Далі, частинами додаємо борошняну суміш. Замішуємо тісто, воно буде м’яким! Перекладаємо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 6-8 годин, а краще на ніч. За цей час тісто ущільниться і можна сміливо приступати до раскатке.
2. Розкачуємо тісто, припыляя трохи поверхню борошном, товщина розкочування залежить від розміру пряника. Чим він більше, тим товщина більше. Для дрібних пряників я розкачую товщиною близько 5 мм Для великих елементів 1-1,2 див. Якщо хочу отримати ось таку хрустке печиво, то товщина приблизно 2-3 мм. Випікаємо печиво при температурі 160-170°.
3. Час залежить від розміру самого пряничка. Мої пеклися буквально 4-5 хвилин, а пряники більше – 10-12 хвилин. Готовий пряник м’який і світлого кольору, не перепекайте їх. Зберігаємо остиглі пряники у герметичному контейнері, можна покласти туди шматочок яблука, так прянички довго залишаться м’якими. Тісто теж можна зберігати в морозилці до декількох месяцев.