шоколадний Торт Наполеон домашній

шоколадний Торт Наполеон домашній простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно – 400 гр.,
Вершкове масло – 200 гр.,
Сметана 20% – 200гр.,
Яйця – 1 штука,
Сіль – щіпка,
Какао – 2 ст. л.

Крем:
Вершковий сир (у мене Маскарпоне) – 500 гр.,
Вершки – 250 мл,
Шоколад розтоплений (остиглий) – 200 гр.,
Цукор – 70 гр.,
Ваніль – за смаком.

шоколадний Торт Наполеон домашній покроковий рецепт

1. Перетираємо холодне масло з борошном і сіллю. В окремій чашці з’єднуємо сметану, какао, яйця і додаємо це до борошняної маси. Далі замішуємо тісто і прибираємо його охолодитися на 30 минут.
2. Після, дістаємо і ділимо тісто на 9-10 частин. З кожної частини розкачуємо коржі, наколюємо їх виделкою, щоб не здувалися, і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.
3. Крем:
Всі інгредієнти збиваємо до однородности.
4. Збірка торта: кожен корж добре промазуємо кремом, викладаємо один на одного і ставимо в холод на кілька годин. Перед подачею посипаємо крихтою з обрізків і прикрашаємо на своїй вкус.