Як зробити медове печиво рецепт простий. Готується печиво дуже швидко і просто! А результат неймовірний, Сподобається і дорослим, і діткам. Дуже смачне печиво.
Інгредієнти
Вода – 50 мл
Цукор – 80 р
Мед – 40 г
Олія рослинна (без запаху) – 40 р
Сіль – 1/4 ч. л.
Сода харчова – 0,5 ч. л.
Борошно пшеничне – 220 р
Ванільний цукор за бажанням
Медове печиво покроковий рецепт
1. В невелику каструльку насипаємо цукор, вливаємо воду і кладемо мед, ванільний цукор. На середньому вогні, помішуючи, варимо до утворення невеликої пінки і повного розчинення цукру. Гарячу суміш перелити в миску, кладемо сіль і соду, добре перемішуємо. Суміш повинна пінитися, це так гаситься сода.
2. В гарячу масу вливаємо олію і перемішуємо. Поступово всипаємо просіяне борошно Замішуємо еластичне тісто, яке не липне до рук. Стіл трохи подпылить борошном і розкачати на ньому тісто, пласт товщиною 6-7мм, потім з допомогою формочки або келиха вирізати печенье.
3. Перекладаємо на деко, застелене папером для випічки і ставимо випікатися в розігріту до 180 гр духовку до легкого золотистого кольору, приблизно на 5-7 минут.
4. Оскільки випікається воно швидко слідкуйте за процесом приготування, і не передержите печиво. Зберігайте в пакеті або закритій банці, щоб печиво залишилося мягким.
Відео рецепт 👇