Болгарська насипний яблучний пиріг Три склянки

Як смачно зробити Болгарський насипний яблучний пиріг “Три склянки” простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей пиріг один з найбільш простих у приготуванні, який я готувала. І один з моїх улюблених. Виходить незвичайно смачно😃

Інгредієнти

Борошно – 1 ст
Манна крупа – 1 склянка
Цукор – 1 склянка
Розпушувач – 1,5 ч. л
Яблука – 500-700 г (в очищеному вигляді)

Для заливки:
Молоко – 150 мл
Слив. масло – 100 г
(Або 250 мл молока)

Болгарська насипний яблучний пиріг “Три склянки” покроковий рецепт

1. З’єднуємо манку, борошно, цукор і розпушувач. Яблука очистити від шкірки і серцевин. Подрібнити в чаші блендера або натерти на тертці. Чим більше яблук, тим соковитіше і смачніше виходить пирог.

2. Сьогодні у мене було 700 г в очищеному вигляді. Форму для випічки змастити вершковим маслом, силіконову можна не змащувати. У мене форма діаметром 26 див. На дно форми насипати трохи сухої суміші, потім викласти яблучний слой.
3. Знову суха суміш. І так до тих пір, поки суха суміш і яблука не закінчаться. Останній шар суха смесь.

4. Вершкове масло розтопити, додати молоко і залити цією сумішшю пиріг. Проткнути шпажкою або виделкою в нескольких місцях. Можна просто залити молоком, без масла.

5. Смачно і так, і так. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин до золотистої скоринки. Готовий пиріг повністю остудити у формі. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇