Ледачий штрудель рулет з лаваша з яблуками

ЯБЛУЧНИЙ ДЕСЕРТ (або випічка) Швидко. Просто. Смачно. Коли навколо багато яблук, які не підлягають зберіганню, то можна зробити мноооооого повидла, компотів, сік, піч яблучні пироги, робити варення і ось такі прості, але такі смачнющі штучки 😻 Як зробити смачний Ледачий штрудель рулет з лаваша з яблуками рецепт простий.

Інгредієнти

Яблука (порізати кубиками) 500г
Апельсиновий і лимонний сік 100мл
цедра апельсина і лимона 1-2стл
Кардамон 0,5 чл
Ванільний цукор 10 р
Крохмаль 20 р
Вода холодна 200мл
Мед 1-2стл (або за смаком)

лаваш

Ледачий штрудель рулет з лаваша з яблуками покроковий рецепт

1. Яблука порізати кубиками, додати дрібну цедру, кардамон, сік, в сковороді довести до кипіння рідини. Крохмаль розчинити у воді, влити тонкий цівкою в яблука, помішуючи, майже відразу вимкнути, як загусне, зняти з вогню, додати мед, трохи остудить.
2. Начинку розділити навпіл. Нанести на вузьку частину лаваша в 2-3 смужки начинку, згорнути рулет, трохи. приплюснути, нарізати гострим ножем на ромбики, покласти на деко, застелене пергаментом.
3. Можна змастити яйцем і посипати горішками/кунжутом або просто відразу відправити хвилин на 15 в розігріту до 200С духовку. Готові штучки можна посипати цукровою пудрою або трохи полити ароматним медом.

Відео рецепт 👇