Шоколадна ковбаса салямі з печива і какао

Шоколадна ковбаска 🍫🍪- десерт, родом з радянського дитинства, піймав другу хвилю популярності і чудово себе почуває на кондитерських вітринах ресторанів по сусідять з модними нині чизкейки та іншими солодощами. Як зробити Шоколадна ковбаса салямі з печива і какао рецепт простий. І адже не спроста! Така проста у приготуванні і така смачна «шоколадна салямі».

Інгредієнти

* 450 гр. печива
* 150 гр. вершкового масла 82%
* 90 гр. молока 3,2%
* 160 гр. цукру
* 40 гр. алкализованного какао
* За бажанням горіхи, родзинки

Шоколадна ковбаса салямі з печива і какао покроковий рецепт

1. Печиво беріть саме просте і смачне, за типом цукрового чи російські візерунки, пряжене молоко і тп. 2/3 частини печиво подрібнити в дрібну крихту, з допомогою подрібнювача або по-старому. Покладіть його в пакет і прокатайте качалкою в крихту. Решту печива розкришити в ручну на більш великі кусочки.
2. Можна додати подрібнені горіхи, родзинки, цукати, на ваш смак. У сотейнику з’єднайте всі інші інгредієнти і поставте на повільний вогонь. Какао беріть саме хороше, від нього безпосередньо залежатиме смак вашого десерту. Якщо любите більш насичений смак, то какао можна збільшити, якщо ледве шоколадний, то кількість какао можна уменьшить.
3. Отже… помішуючи, доведіть шоколадну глазур до закипання і знімайте з вогню. Вливаємо в розкришене печиво і ретельно вимішуємо. Акуратно! На початку тісто буде гаряче. Далі з тіста формуєте ковбаски. Як душі завгодно, можете зробити 1,2 великих ковбаски і потім їх нарезать.
4. Можете зробити порційні ковбаски поменше і загорнути їх у пергамент. Прибрати в холодильник на 2-4 години, після чого можна ставити чайник і нарізати смачну солодку «салямі».