Німецький різдвяний штоллен на сирі легкий

У мене є рецепти, в яких я не хочу нічого змінювати. Вони пройшли перевірку часом і вами. Штоллен-традиційна німецька різдвяна випічка. Як зробити Німецький різдвяний штоллен на сирі легкий рецепт простий. Дрезденський штоллен-найвідоміша версія німецького кексу, який за своєю формою нагадує немовля Христа в пелюшках. Тісто штоллен солодке і жирне, піднімається воно важко. Повинен вийде насичений, ароматний, але щільний дріжджовий кекс. Я приготувала “більш легкий для шлунка” (слова німецької свекрухи моєї сестри) Рецепт, дуже шкідливою німецької фрау, але прекрасної господині. Правда, вона склала свої повноваження, і тепер на кухні заправляє моя сестра.

Інгредієнти

500 гр борошна
10 грам сухих або 25 грам живих дріжджів
120 г молока
10 г ванільного цукру
150 гр цукру
2 яйця с1
150 гр масла 82.5%
250 гр сиру
150 родзинок (у мене мікс сухофруктів і цукатів)
100 гр мигдалю, порубаного ножем

Німецький різдвяний штоллен на сирі легкий покроковий рецепт

1. Сухофрукти та цукати на ніч залити лимончелло. Вранці в теплому молоці розмішати 1 ст. л. цукру і дріжджі. В деже змішати борошно, цукор, ванільний цукор, додати підійшли дріжджі, трохи збиті яйця, дуже м’яке, але не розтоплене вершкове масло і протертий через сито сир. Почати заміс. Як вымешаете, покладіть його в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце. Десь через годину моє тісто подошло.
2. Додаємо в тісто сухофрукти і мигдаль, вимішуємо. Стіл змастити рослинним маслом. Викласти тісто, надати форму прямокутника, скласти у двоє, але не до кінця( не навпіл). Перенести тісто на деко, застелене кількома шарами паперу. У мене немає форми для штоллен, тому, щоб він не поплив під час випічки, з двох довгих сторін я його придавила підручними средствами.
3. Приблизно через годину підійшов штоллен я відправила в духовку. 170°, випікався годину. Перевірте шпажкою. Після змастити гарячий штоллен розтопленим вершковим маслом і щедро кілька разів посипати цукром дрібним, а після цукровою пудрою. Цей вид штоллен не вимагає визрівання. Його потрібно їсти відразу. Він дуже смачний! ДУЖЕ!!
4. P. S. Лимочелло і цукати – це моя відсебеньки, у старенької тільки родзинки. Обов’язково порадуйте себе і своїх друзів цим смачним штолленом.