Торт Медовик Малина Карамель

Як зробити смачний домашній Торт Медовик Малина Карамель рецепт простий.

Інгредієнти

Форма d=16 см:

Шифонові медові коржі:
300-350 гр. борошна,
115 гр. цукру,
85 гр. меду,
77 гр. вершкового масла,
9 гр. соди,
1 гр. лимонної кислоти,
2 яйця.

Заздалегідь приготуйте начинку!!!

Малиновий конфітюр:
125 гр. пюре малини,
35 гр. цукру,
5 гр. пектину.

Малинова карамель:
100 гр. цукру,
60 гр. глюкозний сироп,
120 гр. малинового пюре,
50 гр. какао масло,
120 гр. вершкове масло.

Крем для начинки:
600 гр. відваженого сметани 30-35%,
150 гр. -200 гр. вершків 33-36%,
60-80 гр. цукрової пудри,
1 ч. л. ванільний екстракт або цукру з ваніліном.

Чистове покриття торта:
300 гр. білого шоколаду,
100 гр. вершків 33-35%,
140 гр. вершкового масла,
45 гр. глюкозного сиропу.

Торт Медовик Малина Карамель покроковий рецепт

1. Шифонові медові коржі: В деже злегка збити яйця з цукром, додати мед і вершкове масло. Поставити на водяну баню і при постійному помішуванні нагріти до легкої пари, як тільки піде легкий пар ввести соду. Лимонну кислоту розчинити у чайній ложці води і додати в суміш. Варити на водяній бані поки реакція соди і лимонної кислоти не закончится.
2. В гарячу суміш ввести 250 гр просіяного борошна і добре перемішати. Проварити на водяній бані ще 2-3 хвилини. Зняти з вогню і ввести муку. Перемішати до м’якої еластичної консистенції. Не забивайте тісто борошном. Гаряча основа може увібрати в себе набагато більше борошна, ніж нам надо.
3. Розділіть тісто на 10-12 частин, розкачайте тісто дуже тонко на пергаменті, наколоти виделкою. Я вирізаю відразу ж, d=16 див. (так не залишається відходів на крихту. Якщо будете робити класикою і не будете робити чистове покриття, то вирізуйте коржі після випічки). Випікати при 175*С до золотистого кольору 3-5 хвилин. Охладить.
4. Малиновий конфітюр: Змішати цукор з пектином. Пюре нагріти до легкого пара, дощиком всипати сухі інгредієнти. Проварити 3-4 хвилини. Перелити в мішок, охладить.