Бадамбура азербайджанські солодощі

Бадамбура азербайджанські солодощі простий рецепт. Дуже смачну випічку принесла, рецепт просили багато разів.

Інгредієнти

300 мл молоко
1 ст. л. цукру
борошно – 4-5 ст (обсяг склянки 200 мл)
слив. масло 60 г (розтоплене)
яйце 1шт.
сметана 150 г (кімнат. температури)
1,5 г/л дріжджі
щіпка солі

Начинка
300 г волоські горішки
Підлогу стакан цукру
за смаком кардамон, кориця, гвоздика (на цей раз я не додавала приправи, додавала тільки ванілін, теж смачно виходить)

150 г розтоплене масло для змащення

Бадамбура азербайджанські солодощі покроковий рецепт

1. У тепле молоко додати дріжджі, дрібку солі ,ложку цукру, перемішайте. Додати яйця, сметана, масло і борошна. Вимісіть тісто, підсипаючи борошно. Воно повинне бути гладким, неприлипающим до рук. Поставте тісто в тепле місце на 1-1,5 години. Розділіть тісто на 7 рівних частин і сформуйте з них колобки. Відкладіть колобки і накрийте їх вологим полотенцем.

2. Потім розгортати колобки тонкий пласт, чим тонше, тим краще. Викладіть розкатане тісто пластом і намажте пласт розтопленим маслом, зверху іншою розкатаний пласт, так само обмазати розтопленим маслом, потім наступний пласт…Отже всі пласти (як в самса). Останній пласт обмазувати маслом не нужно.

3. Потім робити тугий рулетик і розрізати, шириною 1,5 см (приблизно), відправляйте в холодильник хвилин 20-25. Потім, Пальцями сформуйте з верхньої сторони ямку. У ямку покласти горіхова начинка і акуратно з’єднати крою разом.(як пиріжки). Це я показала на видео.

4. Спекти при 170-180 градусів у духовці. Бадамбура не повинна бути золотистого кольору, вона повинна бути белсой і тільки знизу трохи золотистою. Як тільки охолоне, посипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇