Лимонний курд крем без яєць

Як зробити смачний Лимонний курд крем без яєць рецепт простий. Лимонний курд без яєць — універсальний продукт, який можна використовувати практично скрізь: починаючи від застосування у якості начинки для тортів, закінчуючи подачею з м’ясними стравами у вигляді соусу 🤫 Яскравий, насичений і ніжний крем, який став свого роду класикою — лимонний курд! 😍

Інгредієнти

⁃ Лимонний сік 300мл
⁃ Вода 350мл
⁃ Цукор 180г
⁃ Фруктовий пектин NH 17г
⁃ Emulsifier natural 10г
⁃ Цедра лимона 10г
⁃ Масло вершкове 140г

Лимонний курд крем без яєць покроковий рецепт

1. Змішайте лимонний сік, воду і лимонну цедру і покладіть їх у каструлю. Окремо змішайте сухі ингредиенты.
2. Всипте їх потроху в рідину, постійно помішуючи, поки вони не розчиняться. Доведіть суміш до кипіння. Зняти з вогню і охолодити при температурі 45 °C.
3. Додайте розм’якшене вершкове масло і перемішайте з допомогою блендера. Остудіть до 4 °C і зберігайте в холодильнику протягом 12 годин перед использованием.