Хрусткий мякий хмиз на сметані в духовці

Хмиз – страва з дитинства. А ХМИЗ В ДУХОВЦІ – прекрасна альтернатива смажені в маслі👍👍👍 Як зробити смачний Хрусткий м’який хмиз на сметані в духовці рецепт простий. Просто, смачно, швидко👍У нас це блюдо відлітає в лічені хвилини, тому готую подвійну порцію😋😋😋

Інгредієнти

200г борошна
1 столова ложка цукрової пудри
Щіпка солі
35г холодного вершкового масла
2 жовтки
80г сметани
Цукрова пудра для посипання

Хрусткий м’який хмиз на сметані в духовці покроковий рецепт

1. Борошно просіяти з цукровою пудрою, додати сіль. Масло натерти на тертці і змішати з борошном. Додати жовтки, змішані зі сметаною. Загорнути у плівку і відправити в холодильник на 20 минут.

2. Духовку включити на 180°C. На припыленном борошном столі максимально тонко (1 мм завтовшки) розкачати половину тіста. Порізати пласт на смужки шириною 2-3 см і завдовжки 6-12 див. В середині кожної смужки зробити надріз 2-3 см.

3. Кінець смужки просмикнути в цей отвір і вивернути. Дивіться відео в каруселі фотографій. Викласти на пергамент на деко. Випікати до золотистого стану близько 5 хвилин, слідкуйте, щоб не сгорели.

4. Вийняти, трохи остудити, викласти на блюдо, посипати цукровою пудрою😍 Можна хрустіти😋😋😋