Гарбузовий кекс з білим шоколадом і сушеної журавлиною

Як зробити Гарбузовий кекс з білим шоколадом і сушеної журавлиною 🌿 Веган. Без рафінованого цукру. Скажу просто: кекс ДУЖЕ смачний. Прям осінній такий варіант випічки 🍂 Ми з великим задоволенням вчора його з’їли до крихти 🔥

Інгредієнти

⁃ Борошно пшеничне цільнозернові, 200 р
⁃ Борошно рисова, 100 р
⁃ Розпушувач, 10 р
⁃ Пюре гарбузове, 90 р
⁃ Сироп топінамбура, 100 р
⁃ Вівсяне молоко, 250 мл
⁃ Рослинне масло, 40 р
⁃ Кокосове масло, 50 р
⁃ Білий шоколад (рецепт нижче), 50 р
⁃ Сушена журавлина, 50 р

БІЛИЙ ШОКОЛАД (веган) можете приготувати самостійно:
⁃ Масло какао, 20 гр
⁃ Сироп топінамбура, 10 гр
⁃ Сухе вівсяне молоко, 20 гр

Гарбузовий кекс з білим шоколадом і сушеної журавлиною покроковий рецепт

1. 1. Об’єднати борошно і розпушувач, перемішати віночком.
2. Об’єднати молоко з гарбузовим пюре, сиропом, рослинним маслом і розтопленим кокосовим маслом, перемішати.
3. Влити суміш в борошно, перемішати до однорідності (перемішувати зручно за допомогою силіконової лопатки).
4. Вмішати в тісто журавлину і порубаний на дрібні частини білий шоколад.
5. Вилити тісто у змащену олією форму для кексу.
6. Випікати до готовності: ~35 хв при 180 градусах.

2. БІЛИЙ ШОКОЛАД.
1. Подрібнити масло какао і розтопити на водяній бані.
2. Додати (краще через сито) сухе вівсяне молоко, дуже добре перемішати (зручно перемішувати силіконової лопаткою).
3. Влити тонкою цівкою сироп топінамбура (сироп повинен бути кімнатної температури), добре перемішати.
4. Вилити у форму і прибрати до застигання у холодильник мінімум на 1 час.