Пиріг Тарт з лимонним кремом і патокою Гордона Рамзі

Lemon curd treacle tart! Як смачно зробити Пиріг Тарт з лимонним кремом і патокою Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тарт з лимонним кремом і патокою – рецепт з книги “Курси елементарної кулінарії” Гордона Рамзі.
Мені завжди подобалася різка лимонна кислинка в класичному тарте з патокою. Обов’язково добре пропеките основу, перш ніж додавати крем (інакше тісто розмокне), і дістаньте тарт з духовки, поки крем в центрі ще не остаточно схопився і він трохи “тремтить”. Він ущільниться у міру остигання.

Інгредієнти

На 8-10 порцій:

450 г світлої патоки
60 г вершкового масла, розтопити
70 мл. вершків жирністю 48%
Цедра і сік 1 лимона
150 г білих панірувальних сухарів
3 великих яєчних жовтка
3 ст. л. лимонного курда

Для солодкого тіста:
125 г несолоного вершкового масла кімнатної температури
90 г дрібного цукрового піску
1 велике яйце
250 г борошна

Пиріг Тарт з лимонним кремом і патокою Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Спочатку приготуйте солодке тісто. Покладіть вершкове масло і цукор в кухонний комбайн і збийте до однорідної маси. Додайте яйце і збийте 30 секунд. Всипте борошно і перемішуйте кілька секунд, поки тісто не стане однорідним. (не перестарайтеся, інакше тісто буде занадто щільним Додайте трохи крижаної води (близько столової ложки), якщо вам здасться, що тісто пересохло.
2. Злегка розімніть тісто на посипаній борошном поверхні і сформуйте плоский диск. Загорніть в харчову плівку і охолодіть 30 хвилин, перш ніж розгортати. Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні в велике коло товщиною з монету. Вистелити форму для випічки зі знімним дном (23-24 см) так, щоб надлишки тіста звисали з країв. Охолодіть 30 минут.
3. Тим часом розігрійте духовку до 190°C. Застеліть форму папером для випічки і викладіть на неї керамічні кульки для випічки, квасоля або сирий рис і випікайте “наосліп” 15-20 хвилин, поки основа не буде готова. Обережно зніміть квасоля з папером і дайте тісту трохи охолонути. Поки тісто ще тепле, зріжте надлишки з краєм форми. Зменшіть температуру духовки до 140°C.
4. Щоб приготувати начинку, злегка розігрійте патоку з вершковим маслом. Будьте обережні, не доводьте це до кипіння – просто дайте маслу розтанути. Коли масло розтане, вмішайте вершки, цедру і сік лимона, хлібні крихти і яєчні жовтки. Добре перемішайте. Розподіліть лимонний курд за випеченої основі, потім влийте другу начинку.
5. Випікайте 30-40 хвилин, поки верх не застигне, але при легкому струшуванні серединка буде злегка злегка тремтіти. Вона повинна бути злегка м’якою в центрі. Дайте тарту повністю охолонути перед нарізкою і подачею на стол.
6. ЯК ЗАПОБІГТИ РОЗТРІСКУВАННЯ ТЕСТУ. Тісто має властивість стискатися при приготуванні, тому рекомендується залишати його звисаючим з краю форми і обрізати після випічки. Використовуйте дуже гострий ніж, і у вас вийде прекрасний акуратний край.