Пиріг зі сливами на сметані

Як зробити смачний Пиріг зі сливами на сметані рецепт простий в духовці… для самих солодких снів ❤️ Суцільна ніжність, сливи і аромат кардамону.. можна ще цедру лимона або апельсина в заливку додати або залишити як є …а є дуже навіть швидко виходить 😂

Інгредієнти

Тісто
борошно 150г
цукрова пудра 40г
сіль 1г
вершкове масло (з холодильника) 100г
сир 9-18% (з брикету) 60г

Начинка
Сливи без кісточок-500 г
сметана 20% 350 р
цукрова пудра (або цукор) 100 г
яйця 2шт (100г)
ванільний цукор 10 р
Борошно 40 г
Кардамон (мелений) 1чл

Крамбл
Борошно 30г
вершкове Масло-10г
Цукор ванільний 20г

Пиріг зі сливами на сметані покроковий рецепт

1. Форму (у мене діаметр 26 см) змастити маслом, присипати борошном і прибрати в холодильник, поки готуємо тісто. Для тіста розтерти в крихту масло, борошно, сіль, цукрову пудру, додати сир і вимісити тісто. На присипаної борошном поверхні розкачати тісто в коло (розмір – це діаметр форми плюс бортик)
2. Викласти тісто у форму, загнути всередину бортики, якщо будуть надлишки і прибрати в холодильник, поки готуємо начинку. Змішати віночком сметану, цукор, ваніль, кардамон(можна без нього), яйця, борошно. Вилити на основу з тіста сметанную заливку, покласти половинки слив зрізом вгору, без косточек.
3. Посипати штрейзель (просто треба розтерти в крихту масло, борошно і цукор) Випікати в розігрітій до 180С духовці близько години, остудити (краще прибрати на ніч у холодильник , але нам постійно складно чекати, тому ріжемо теплим)
4. Пиріг в процесі випікання піднімається і після охолодження стає рівним (так і має бути) Дістати з форми, нарізати, є. ….я вся така спонтанна😂 ну і все одно, що невдалий час для розміщення, хто хоче приготувати смачний пиріг, той побачить рецепт ❤️