Різдвяний шоколадний кекс на грецькому йогурті

Як зробити Різдвяний шоколадний кекс на грецькому йогурті рецепт простий в духовці. ⠀ У кексу такий насичений колір, тому що в рецепті я використовувала алкалізованний какао. Його можна купити в магазинах для кондитерів або замовити на Озон. ⠀ Такий какао дає випічці чорний колір більш насичений аромат. ⠀ Кекс можна приготувати і з звичайним какао-порошком, на рецепт це не вплине.

Інгредієнти

КБЖУ: 200/ 9,3/ 9,6/ 20,1

* яйця – 4 шт.
* грецький йогурт – 130 р
* борошно – 70 р
* какао – 30 г
* підсолоджувач – 14 р Фитпарад #7 або 70 г цукру
* кориця – 1/2 ч. л.
Можна додати більше підсолоджувача, якщо хочете солодкий кекс. Із зазначеною кількістю він не дуже солодкий.

глазур
* гіркий шоколад – 40 г
* вершкове масло – 10 г

Різдвяний шоколадний кекс на грецькому йогурті покроковий рецепт

1. Для кексу змішуємо всі інгредієнти до однорідності віночком або міксером. Перелити у форму (якщо у вас не роз’ємна, то краще її змастити маслом), випікаємо при 170 С ~ 35 минут.

2. Для глазурі кладемо в сотейник шоколад і масло розтоплюємо на повільному вогні, постійно помішуючи. Поливаємо кекс глазур’ю, прикрашаємо апельсином.

3. Часточки апельсина обов’язково промокніть паперовим рушником перед прикрасою, щоб сік не дав розлучення на глазури.

Відео рецепт 👇