Пиріг з апельсинами морквою і яблуками без яєць

Як зробити пиріг з апельсинами морквою і яблуками без яєць рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

🥧 борошно пшеничне 300г;
🥕 морква свіжа 200г;
🍏 яблуко свіже 100г;
🍊 апельсиновий сік 100мл;
🍚 цукор 120г;
🍎 олія соняшникова без запаху 100 мл;
🍿 розпушувач 10г;
🍊 цедра апельсина 1ст.л;
🧂 спеції (за бажанням, імбир та кардамон) 1 ч. л.

ДЛЯ ДЕКОРУ:
🍊 апельсин 1 шт;
🥜 подрібнені горішки 70г.

Пиріг з апельсинами морквою і яблуками без яєць покроковий рецепт

1. Яблуко і моркву крупно порізати і подрібнити в блендері або натерти на дрібній тертці. Додати апельсиновий сік, масло і перемішати. Окремо в мисці з’єднати борошно, цукор, розпушувач, цедру, спеції і перемішати. Сухі інгредієнти в два етапи з’єднати з жидкими.

2. Форму 18см змастити маслом і посипати борошном. За бажанням пиріг прикрасити кружочкими апельсина і посипати горішками. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько часа.

3. Готовність пирога можна перевірити зубочисткою, вона повинна вийти сухою з пирога. Якщо апельсини сильно почнуть припекаться, то верх потрібно накрити фольгою. Пирога потрібно дати охолонути, потім виймати з формы.