Рогалики з повидлом яблучним і сиром з дріжджового тіста

З рогалики з повидлом яблучним і сиром з дріжджового тіста в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
– Кефір 3,2% 300 гр;
– Дріжджі швидкодіючі 7 гр;
– Цукор 100 гр;
– Ванільний цукор 8 гр;
– Яйця С1 2 шт;
– Масло вершкове 80 г;
– Сіль-1/2 ч. л;
– Борошно 580 гр.

Начинка 1 (8 шт):
– Яблучне повидло (густе) 220гр.

Начинка 2 (6 шт):
– Сир 110 гр;
– Цукор 1 ч. л;
– Ванільний цукор 8 гр;
– Манка 2 ч. л;
– Яєчний білок 1 шт;
– В’ялена вишня або родзинки 30 гр.

Рогалики з повидлом яблучним і сиром з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Кефір трохи підігріти. Додати до нього дріжджі, цукор і ванільний цукор. Розмішати. Додаємо яйця, сіль, розтоплене і охолоджене вершкове масло і поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто. Воно вийде злегка буде липнути до рук. Контейнер змащуємо рослинним маслом і кладемо в неї тісто, накриваємо кришкою або як я плівкою і полотенцем.

2. Залишаємо в теплому місці без протягів на 1-2 години. За цей час тісто добре підніметься. Стіл присипаємо борошном, обминаємо і ділимо на 14 частин. Кожна виходить близько 80 гр. Кожен шматочок скачуємо в кулю і накриваємо плівкою або пакетом. Розкачуємо кожен кульку в овал. Один бік овалу розрізаємо на полосочки.

3. На іншу сторону кладемо начинку і формуємо рогалик як показано на відео. Рогалики викладаємо на деко застелений пергаментом, накриваємо легким рушником і даємо піднятися 20 хвилин. Тепер змащуємо рогалики желтком.

4. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору 20-25 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки. Начинка з сиру. В’ялену журавлину або родзинки заливаємо окропом на 8 хвилин. Потім воду зливаємо, сухофрукти отжимаем.

5. Змішуємо сир з цукром, ванільним цукром, яєчним білком і манкою. Ретельно перемішуємо. Даємо постояти 15 хвилин. Додаємо сухофрукти і ще раз добре перемешиваем.

Відео рецепт 👇