Лимонний крем для торта

У сезон цитрусових 🍋🍊 фруктів приходить бажання використовувати їх як можна частіше в різних стравах. Наприклад, варити креми, які в англійській традиції називаються curd. Вершкове масло 🧈 – той продукт, який перетворює заготівлю ніжний, пластичний, шовковистий крем. Масло додають на різних етапах приготування крему. Як зробити смачний Лимонний крем для торта рецепт простий.
Можна розтопити разом з цедрою, заодно ароматизируя його, і змішати з лимонним 🍋 і апельсиновим 🍊 соком і розцінювати як рідина. Інший варіант – вмішати нарізане шматочками вершкове масло у готовий крем. У першому випадку вийде більш пастозна консистенція, у другому – більш витончена. У будь-якому випадку, в холодильнику крем стане щільніше, оскільки масло стабілізується.

Інгредієнти

Для 330 г крему:
40 г цукру
10 г кукурудзяного 🌽 крохмалю 2 г солі
1 лимон 🍋 , цедра
125 мл апельсинового соку
60 мл процідженого лимонного соку
3 яєчних жовтка
70 г вершкового масла 🧈

Лимонний крем для торта покроковий рецепт

1. В маленькій каструлі розітріть цукор з цедрою. Додати крохмаль, сіль, жовтки і соки. ⠀ Поставте каструлю на середній вогонь і варіть, постійно помішуючи, щоб крем не пригорів. Проваріть суміш 1 хвилину після того, як з дна сковороди почнуть підніматися великі бульбашки. ⠀
2. Додайте в крем нарізане шматочками вершкове масло, перемішайте віночком до повного об’єднання. ⠀ Відразу ж перекладіть крем суху чисту ємність і закрийте харчовою плівкою «в контакт».
3. Швидко охолодіть. Перекладіть в баночку і зберігати в холодильнику 2-3 дні. ⠀ Готовим кремом можна прошарувати бісквіт, покрити кекс або просто намазати його на здобну булочку.