Пісочний пиріг з сиром та ягодами

Як зробити найсмачніший Пісочний пиріг з сиром та ягодами в духовці простий рецепт. Дуже смачний затишний літній пиріг! Я готувала з полуницею, а ще він дуже смачно виходить з вишнею 🍒 і абрикосом. До речі, і взимку із замороженими ягодами він відмінно виходить. 👌 Просто ідеальний до чаю! І просто готується!

Інгредієнти

Тісто:
•320 г пшеничного борошна
•90 г цукру
•1 ч. л. ванільного цукру
•1 ч. л. розпушувача
•щіпка солі
•150 г холодного вершкового масла
•1 середнє яйце
•1-2 ст. л. холодної води

Начинка:
•300 г сиру (у мене 9%)
•100 г сметани
•2 середніх яйця
•100 г цукру
•1 ч. л. ванільного цукру
•1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
•1 ст. л. манної крупи
+кефір/сметана при необхідності.

Пісочний пиріг з сиром та ягодами покроковий рецепт

1. Тісто:⠀
З’єднати борошно, сіль, два види цукру, розпушувач. Додати вершкове масло кубиками – перетерти руками або в комбайні в «крихітку». Яйце трохи збити виделкою, додати до борошняної суміші, влити воду і швидко замісити тісто. По суті – його потрібно просто зібрати у грудку, вимішувати не потрібно. Розділити на дві частини (одна трохи більше). Прибрати в пакет і в морозильну камеру на 30-60 мин.

2. Начинка:
Пробити всі інгредієнти до гладкості занурювальний ногою блендера. В начинку: •200 -250 г ягід (можна сухофрукти або варення) + •1 ст. л. кукурудзяного крохмалю + 1 ст. л. цукру, якщо ягода кисла. Великі ягоди порізати, з морозилки – не розморожувати. Змішати з цукром і крохмалем. Акуратно перемешать.

3. Збірка.
Більший шматок тіста натерти на тертці. Помістити у форму 21*21 см (у мене роз’ємна рамка, яку я застелила пергаментом і відсмикувала фольгою). Вилити сирну начинку, потім помістити ягоды.

4. Натерти другу честь тесту – посипати зверху. Випікати в розігрітій до 180°C духовці ~ 40-50 минут.

Відео рецепт 👇