Домашній Тірольський пиріг з желе Абрикос, Мигдаль

Домашній Тірольський пиріг з желе Абрикос, Мигдаль простий рецепт.

Інгредієнти

Мигдальний бісквіт (1 корж, 20см):
2 яйця С1
65 г цукру
40 г борошна
35 г мигдальної муки
щіпка солі

Крем з лікером:
180 г сирного сиру
100 г вершків 33%
40 г цукрової пудри
3 год л амаретто

Просочення:
В холодне молоко (30 мл) додати лікер (3 год л) і перемішати.

Желе з абрикосами:
300 г (6 шт) абрикосів
100 г води
5 г желатину 220 bloom + 30 г води для замочування
2 ст л цукру без гірки

Домашній Тірольський пиріг з желе Абрикос, Мигдаль покроковий рецепт

1. Мигдальний бісквіт.
Яйце збити з цукром і дрібкою солі до пишної білої піни. Просіяти обидва види борошна в яєчну суміш. Перемішати лопаткою до однорідності. Помістити в підготовлену форму, розрівняти. Випікати 20 хвилин при 170 °C.

2. Крем з лікером:
Сир збити з вершками і пудрою до стійкого стану. Додати лікер і ще трохи збити. Прибрати в холодильник до сборки.

3. Желе з абрикосами:
Желатин замочити у воді і залишити набухати 20-30 хв. Очистити абрикоси від кісточок і нарізати. У сотейнику змішати воду, цукор і набряклу желатинову масу. Нагріти (не кип’ятити) до розчинення цукру і желатину. Дати охолонути. Можна використовувати холодну лазню, помістивши гарячий сотейник в піддон з холодною водой.

4. Збірка.
Помістити остиглий бісквіт в кільце того ж діаметру, обклавши бортик ацетатної стрічкою для зручності. Просочити бісквіт. Викласти на нього крем, розрівняти. Не соромитися заходити на борти, так менше ймовірність, що желе витече при сборке.

5. Укласти абрикосові часточки. Прибрати на 10-15 хв у холодильник. Можна поки прибрати робоче місце. Акуратно залити повністю остигле желе. І відразу прибрати в холодильник. Через 1 годину можна насолоджуватися літнім тортиком!

Відео рецепт 👇