Бісквітний рулет з чаєм матчу, маскарпоне і полуницею

Вчора у прямому ефірі готувала цей ніжний літній десерт – Бісквітний рулет з чаєм матчу, маскарпоне і полуницею рецепт.

Інгредієнти

Бісквіт на форму 30х30 см:
Яйця – 4 шт (220 г)
Цукор – 65 г
Борошно пшеничне – 50 г
Крохмаль кукурудзяний – 10 г
Рослинне масло – 55 р
Молоко – 55 р
Матчу чай – 6 р
Лимонна кислота – щіпка

Крем:
Сир маскарпоне – 80 р
Цукрова пудра – 70 г (за смаком)
Вершки від 33% – 150 г
Ваніль
Чай матчу – 1 ч. л

Крем для декору.
Збитий ганаш з маскарпоне.

Вершки від 33% – 60г
Цукор – 30г
Білий шоколад – 25г (розтопити)
Ванільний стручок
Вершки від 33 % – 60г
Маскарпоне сир – 50г

Бісквітний рулет з чаєм матчу, маскарпоне і полуницею покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Всі інгредієнти кімнатній t. Змішати молоко, Масло, додати просіяне борошно, матчу і крохмаль, перемішати. Додати жовтки, перемішати. Окремо збити білки з лимонною кислотою до м’яких пік (це важливо!). З’єднати білки з основою і акуратно перемішати. Вилити в форму. Випікати в розігрітій до 170 С духовці 20-25 мин.

2. Крем:
Матчу змішати з 10г вершків і додати. Все збити 2 минуты.
3. Збірка.
Бісквіт відокремити від пергаменту і перевернути на інший пергамент. Розподілити на остиглий бісквіт. Посипати шматочками полуниці (у мене близько 8 штук пішло). Згорнути рулет, допомагаючи пергаментом. Загорнути в нього і покласти в холодильник на 1 годину. Подивіться у мене в сториз, як сворачивать.

4. Ванільний стручок розрізати і відокремити насіння, додати 60 г вершків. Нагріти і залишити на 20 хвилин. Через сито перелити на розтоплений шоколад, пробити блендером. Додати сир маскарпоне, перемішати віночком. І влити холодні вершки (60г), перемішати. Накрити плівкою “в контакт”, поставити в холодильник на 6 годин. Збити і використовувати. Прикрасити рулет свіжою полуницею. Рулет вийшов нереально м’який і, найголовніше, легкий! На літо просто чудово 😋

Відео рецепт 👇