Шоколадний торт з цукатами і сметанним кремом

Всі застаріває, і кіно, і книги, і їжа. Раніше, в молодості, в 80х, популярними позиціями в меню вважалася паста карбонара, свиняча відбивна і морозиво пломбір. Хоча, з іншого боку, зараз читаю Зощенко – смішно, Булгакова читаю – смішно, їм смажену свинину-смачно і крапка. Щось застаріває, а що-ні. Наприклад Шоколадний торт з цукатами і сметанним кремом простий рецепт. Унікальне, старомодне блюдо, в якому присутня пронизлива зворушливість і легкість і відсутня всяка вульгарність. Кожен раз їм і розмазував сльози і крем по щоках від розчулення.

Інгредієнти

Бісквіт
Шоколад 150
Цукор 150
Масло 150
Сіль 2
Розпушувач 15
Борошно 200
Какао 30
Яйце 2шт

Крем
Сметана 30% 400
Шоколад 400
Вершки 35% 150
Сіль 2г
Сік лимона 50

Шоколадний торт з цукатами і сметанним кремом покроковий рецепт

1. Бісквіт.
В сотейнику -вершкове масло доводимо до кипіння, гасимо розпушувач, шоколад і перемішати з масою ,залишаємо охолонути. Додати яйця, борошно, какао – Замісити липке тісто. Отпекать при t 170 5 минут.
2. Крем.
Збити до пишної маси, влити сік лимона перемішати лопаткою акуратно і можна розмазувати коржи.
3. Вкривати коржі дрібно нарубаними італійськими цукатами з лимона і апельсина.