Смужки пісочні печива тістечка шкільні

Як зробити Смужки пісочні печива тістечка шкільні рецепт простий в духовці. Ці пісочні тістечка у багатьох викликають ностальгічні спогади про школу. Особливим попитом користувалися в буфеті тістечка «Шкільні» (вони ще могли називатися «Смужка пісочна» або «Смужка з помадкою»).

Інгредієнти

Тісто:
•Борошно-340 гр.
•Вершкове масло-200 гр.
•Цукор-130 гр.
•Яйце-1 шт.
•Розпушувач-1 ч. л
•Щіпка солі
Начинка:
•Варена згущене молоко або кисле повидло – 170 гр.

Помадка:
•Желатин-5 гр.
•Вода -25 гр. і 50 гр.
•Цукор-125 гр.
•Щіпка лім.кислоти

Смужки пісочні печива тістечка шкільні покроковий рецепт

1. Готуємо пісочне тісто: всі інгредієнти заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб перед приготуванням вони були кімнатної температури. Змішайте міксером всі інгредієнти, крім борошна і розпушувача, в однорідну гладку масу. Всипте борошно, продовжуйте заважати, поки не виходить крихти. Руками зліпити крихти в м’який грудку. Покладіть тісто в холодильник на 20 хвилин, щоб воно стало трохи міцніше і його було простіше раскатывать.
2. Розкачайте тісто в корж кожну приблизно 20*25 см, покладіть коржі в морозильну на 15 хвилин, потім відправте в духовку на 200 градусів на 15 хвилин. Ще гарячий нижній шар змастіть джемом або згущеним молоком, дуже акуратно накрийте другим пластом , дуже обережно струсивши його прямо з пергаменту, щоб він не поламався (тріщинки це нормально).
3. Готуємо помадку: попередньо желатин замочуємо в 25 гр. води і залишаємо його набухати. У сотейнику прогріваємо цукор з 50 гр. води і дрібкою лім. кислоти, проварюємо до закипання, додаємо вже набряклий желатин, постійно помішуємо. Проварюємо ~1 хвилину і даємо охолонути до кімнатної температуры.
4. Збиваємо міксером до білої густої тягучої суміші. Помадка готова. Заглазируйте верхній корж, дайте охолонути. Зріжте ура і наріжте на тістечка, занурюючи ніж в гарячу воду і встряхивая.