Пахлава з катаифи

Я дуже люблю східні солодощі. Не всі, а саме ті, що з медом і горіхами. Тому така пахлава, або як її називають «катаифи баклавас», ідеально вписалася в мої уподобання. Особливо мене порадувало, що готувати її простіше простого. Готуємо Пахлаву з катаифи рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто катаифи 225 гр ( 1/2 упаковки від bontier );
Волоські горіхи ~150-200гр;
Вершкове масло 150 гр;
Кориця, гвоздика за смаком
Цукор за смаком ( я не додавала)

Для сиропу:
200 мл води;
Сік лимона 3 ст л;
Цукор 250 гр;
Мед 1 ст л;

Пахлава з катаифи покроковий рецепт

1. Тісто розморозьте, і розберіть руками на пласти завдовжки близько 10 см і шириною близько 5; Для начинки подрібніть горіхи та спеції змішати в крихту. Масло розтопити в сотейнику і процідіть через сито, щоб прибрати надлишки молочної сироватки. ⠀ На край пласта тіста покладіть по 1 ст ложці горіхової начинки і щільно скрутіть рулетиком, підтискаючи нитки з боків. Щільно укладіть рулетики між собою у вогнетривку форму.
2. Полийте маслом і приберіть в духовку при 160 гр на 50 хв. ⠀ За 10 хвилин до закінчення зваріть сироп, для чого поставте на вогонь всі інгредієнти для сиропу, крім меду ( він буде в кінці); Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь на трохи нижче середнього і варіть 10-15 хв. Потім, трохи остудивши сироп, додайте мед, розмішуючи до повного розчинення. ⠀
3. Злегка остигнула пахлаву рясно полийте теплим сиропом в тій же формі, де вона выпекалась і приберіть в прохолодне місце мінімум на годину. Для мене це було найтяжчим пунктом приготування, бо чекати, коли навколо такі аромати- ну самі розумієте 😂 ⠀ Ось так легко можна порадувати себе східними солодощами будинку 😊