Кекс на сметані з сушеної, журавлиною і горіхами

Смачний кекс на сметані з сушеної, журавлиною і горіхами! Кекс виходить пухкий, вологий і соковитий. Готувати настільки легко, що впоратися навіть дитина!

Інгредієнти

на круглу форму 22 див.:
Борошно – 270 гр.
Розпушувач – 10 гр.
Цукор – 130-150 гр.
Ванільний цукор – 1 пакетик
Яйце – 3 шт.
Вершкове масло розтоплене – 90 гр.
Сметана – 9-15% жирності – 220 гр. ( можна замінити на грецький йогурт)

Журавлина сушена – 120 гр.(у мене було 70 гр.)
Горіхи за вашим вибором (подрібнити ножем – пекан, волоські, фундук, фісташки) – 80 гр. (можна більше)

Глазур:
Цукрова пудра – 150 гр.
Лимонний сік – 3-4 ст. л.

Кекс на сметані з сушеної, журавлиною і горіхами покроковий рецепт

1. Глазур: -Розмішати до консистенції густої сметани. Духовку розігріти до 175 °C. (конвекція) У мисці збити яйця і цукор міксером або віночком. Додати вершкове масло, ванільний цукор, сметану або йогурт.
2. Збити до однорідної маси. Просіяти борошно з розпушувачем і додати в масу. Збити до однорідності. Додати ягоди і горіхи, розмішати. Перекласти суміш у застелену пергаментом форму.

3. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 40-45 хвилин (зубочистка вставлена в центр має бути сухою) Дістати, остудити до кімнатної температури і полити глазур’ю. Насолоджуйтесь!