Карамельно шоколадний тарт пиріг з фініками і горіхами

Карамельно шоколадний тарт пиріг з фініками і горіхами простий рецепт.

Інгредієнти

Інгредієнти для основи:
▪️1 чашка* фініків (замочених в гарячій воді 10 хвилин)⠀
▪️1 3/4 склянки* сирого горіха пекан або мигдалю⠀
▪️5 ст. л. какао-порошку
▪️1 ст. л. кокосового масла (або води, якщо готуєте без масла)⠀

Інгредієнти для карамельного шару:
▪️1,5 чашки* фініків (замочених в гарячій воді на 10 хвилин)⠀
▪️3-4 ст. л. тахін⠀
▪️Щіпка солі⠀
▪️1/2 ч. л. ванільною есенції (за бажанням)

Інгредієнти для шоколадного шару:
▪️2 банки жирного кокосового крему (800 мл)
▪️150-200 гр гіркого шоколаду
▪️1 ч. л. ванільною есенції
*1 чашка=240 мл

Карамельно шоколадний тарт пиріг з фініками і горіхами покроковий рецепт

1. Основа: подрібніть горіхи в блендері. Додайте какао, фініки і масло (або воду) і перемішайте, поки тісто не стане злегка липким. Сформуйте основу тарта у формі для торта. Помістіть його в морозилку.
2. Карамельний шар: подрібніть фініки з сіллю, тахін і ваніллю. Викладіть поверх основи і приберіть в морозильну камеру. Шоколадний шар: у каструлі на середньому вогні розтопіть темний шоколад.
3. В блендер, додайте кокосовий крем (загуслу частина кокосового молока) і повільно влийте розтоплений шоколад. Додайте ваніль і подрібніть в блендере.
4. Перелийте шоколадний шар на карамельний шар і помістіть тарт в холодильник на 2-4 години, щоб він застыл.