Яблучний штрудель з цільнозернового борошна

Як зробити Яблучний штрудель з цільнозерновий борошна рецепт простий в духовці. Хто з нас не любить штрудель? Дуже ніжний, теплий, з родзинками і корицею. ⠀ В ньому немає яєць, вершкового масла, дріжджів, ніякого цукру, і готується він дуже просто. ⠀ Замість родзинок можна додати будь-які сухофрукти та горіхи.

Інгредієнти

КБЖУ 132.92/2.91/3.68/21.64

ДЛЯ ТЕСТУ
▪️150 р. пшеничного цільнозерновий борошна
▪️75 р. теплої води
▪️1 ч. л. яблучного оцту (у мене Apple Cider Vinegar, він корисний, звичайний оцет може дати присмак, можна без нього спробувати)
▪️20 р. рослинного масла

ДЛЯ НАЧИНКИ
▪️3-4 яблук (400 р.)
▪️30 р. родзинок
▪️1 ч. л. кориці
▪️1/4 ч. л. мускатного горіха (опціонально)

Яблучний штрудель з цільнозерновий борошна покроковий рецепт

1. Включити духовку на розігрів при 180 градусах. ⠀ Об’єднати всі інгредієнти для тіста. Добре вимісити, поки тісто не перестане прилипати до рук. Відкласти в сторону, прикривши харчовою плівкою. ⠀ Готуємо начинку. Яблука нарізати кубиками (або як вам подобається) і додати корицю з мускатним горіхом, родзинки. ⠀
2. Розкачуємо тісто (зручно на килимку). Секрет у тому, що треба поверхню припылить борошном, і повторювати це регулярно, щоб тісто не липло до качалку і потім легко скрутили в рулет.
3. Товщина тесту не більше 2 мм Чим тонше, тим смачніше 🙂 ⠀ Розподілити начинку по тесту, краю з боків загорнути і акуратно скрутити рулет. ⠀ Випікати 30 хвилин при 180 градусах, режим «верх-низ», без конвекции.

Відео рецепт 👇