Запечена вівсяна каша з бананом і ягодами в духовці

Як зробити Запечена вівсяна каша з бананом і ягодами в духовці рецепт простий. Завдяки моїм клієнтам я часто готую такі страви, здогадатися приготувати які у мене б просто не вистачило часу, бажання і фантазії. Неможливо ж генерувати постійно якісь нові ідеї, ну принаймні у мене це не виходить. Особливо, коли в роботі не тільки творчість, але і рутинні завдання📝.
А тут, є запит, є замовлення, потрібно виконувати і ось тут починається найцікавіше. У мене на кухні і в кадрі з’являються різні фрикадельки в беконі, хумусы з сиром, пончики, азіатські страви, мільйон видів різної пасти, смузі, супи і салати, перераховувати можна вічність! Так що мій кулінарний кругозір, росте з кожним днем і кожним новим клієнтом).
Одним з таких страв, яку я приготувала саме завдяки клієнту і потім ще неодноразово повторювала, є запечная вівсянка🍓. Варіант для тих, хто не сильно поважає класичний варіант каші або він просто набрид. Склад максимально чистий і правильний, хоча виглядає такий сніданок, як справжній пиріг. Ну а так як тема не складного, смачного і гарного сніданку, завжди і для всіх актуальна, то ділюся з вами цим не хитрим рецептом.

Інгредієнти

Вівсяні пластівці (не швидкого приготування) 120 гр.
Банан
Яйце 1 шт.
Молоко або вершки-60 мл
Січені горіхи 25 гр.
Мед 25 гр. (Сироп або улюблений підсолоджувач)
Розпушувач 1/3 чл.
Щіпка солі
Вершкове масло для змащування форми
Ягоди 100 гр.
Ягоди, м’ята, цукрова пудра для подачі

Запечена вівсяна каша з бананом і ягодами в духовці покроковий рецепт

1. Банан розімніть в пюре. Додайте до банану яйце, молоко/ вершки і перемішайте. Всипте вівсяні пластівці, горіхи, додайте підсолоджувач, сіль, розпушувач і добре перемешайте.
2. Викладіть в невелику жароміцну форму, попередньо змащену вершковим маслом, у мене це чавунна сковорідка діаметром близько 15 див. Зверху прикрасьте ягодами і випікайте в розігрітій до 180С духовці протягом 20 минут.
3. Дістаньте, додатково прикрасьте свіжими ягодами, м’ятою і цукровою пудрою. Подавайте до столу гарячою або теплой.