Торт Фрезє бісквітний з полуницею класичний

Торт Фрез’є бісквітний з полуницею класичний простий рецепт. Дуже смачний! Молочно-масляний заварний бісквіт, просочений апельсиновим сиропом, крем Муслін, свіжа ароматна полуниця і ніжний полуничний шар 🍓😍 Давайте пограємо в угадайку – який річний торт з цього бісквіта я приготувала ?😉🍰Підказка на фото 😁 ⠀ Просто приголомшливий, неймовірно смачний заварний ОЛІЙНО-МОЛОЧНИЙ БІСКВІТ 🔥 ⠀ За смаком схожий на кекс, з вершковим смаком та ароматом, дуже ніжний, пористий, повітряний!

Інгредієнти

Для бісквіта 22 см:
165 г борошна
120г молока
3 курячих яйця
60 г вершкового масла
165 г цукру
6 г розпушувача для тіста
1 год ванільного цукру
щіпка солі

Для сиропу 🍊:
100 г цукру
сік 2 апельсинів + цедра 1 апельсина
50 мл води

Для крему:
5 жовтків
500 г молока
100 г цукру
ванил цукор
20 г кукурудз крохмалю
20 г борошна
350 г сливоч масла

🍓 шар:
300 г полуниці
100 мл води
2 ст л цукру або за смаком
6 гр желатину

Торт Фрез’є бісквітний з полуницею класичний покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

1. Яйця збити з цукром і ванільним цукром міксером у пишну світлу масу, маса повинна нагадувати суфле. Якщо у вас не потужний міксер щоб маса взбивалась краще можна прогріти яйця з цукром на водяній бані, потім збивати. У мене планетарний міксер, тому масу я не прогріваю, міксер добре збиває.

2. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю, перемішати.

3. У кілька прийомів у збиту масу ввести борошняну і акуратно перемішати лопаткою! Не міксером.

4. Молоко з вершковим маслом викласти в каструльку і на плиті довести до кипіння.

5. Гарячу молочну масу дуже акуратно ввести в тісто. Спочатку вводити 1 ст л і перемішуватися акуратно, потім по 2 ст л і так всю гарячу масу.

6. Тісто викласти у форму, дно якої застелене пергаментів і випікати в попередньо розігрітій до 170 С духовці 30-40 С. Готовність бісквіта перевірити сухою дерев’яною зубочисткою.

7. Бісквіту дати охолонути, пройтися ножем уздовж бортів щоб зняти бортики рознімної форми.

8. Бісквіту перед розрізанням на коржі краще дати відлежатися 3-4 години, далі нарізати на потрібну кількість коржів 🙌
2. Просочення. У каструлю викласти цедру, сік, воду, цукор, поставити на вогонь і варити після закипання 2 хв. Процідити через сито. ⠀ Крем. В чаші змішати жовтки з цукром, борошном і крохмалем, потім в масу ввести гаряче молоко (спочатку по 1 ст л вводити). Масу поставити на вогонь (краще на водяну баню) і постійно помішуючи, довести до загустіння. ⠀

3. Крему дати охолонути і накрити плівкою в контракт, залишити на столі. ⠀ Размягчен злив масло і заварний крем повинні бути однієї тем-ри. Спочатку збити злив масло до пишної маси і продовжуючи збивати, ввести заварний крем і збити разом. ⠀ Частина полуниці для прикраси з боків (велика і однакового розміру, не м’яка) промити, добре просушити, відрізати хвостики і розрізати навпіл уздовж. Частина полуниці (для начинки) нарізати на четвертинки. Готовий бісквіт розрізати на 2 частини. ⠀ Збирати торт у кільці для складання, боки простелити ацетатної плівкою або харчовими пакетами.

4. Спочатку укласти 1 корж, просочити сиропом, по бортику, як би приклеюючи до плівці укласти половинки полуниці (розріз зовні), між ягодами 3-4 мм, далі з кондитер мішка кремом заповнити пустоти між ягодами і всю полуницю зверху і на корж нанести шар крема.

5. Викласти частину полуниці, закрити кремом, потім всю полуницю і закрити кремом, частина крему залишити на верхній шар. ⠀ Укласти 2 корж вниз просоченої стороною, зверху залишився крем. Поставити застигати в холод. ⠀ Клубнич. шар 🍓 Полуницю з цукром подрібнити в блендері. Желатин замочити у воді, дати постояти 10 хв, розігріти 10 сек в мікрохвильовці щоб був рідкий. Змішати бульбова;. масу з желатин. і залити зверху на торт, відправити холод.

Відео рецепт 👇