Домашній яблучний зефір з агар агаром

найсмачніший зефір, який ми тільки їли, повітряний як хмарка, зовсім не нудотний і головне без хімії🔥 Робиться простіше простого, ви навіть оком не встигне моргнути, як у вас все буде готово👌 Як зробити смачний Домашній яблучний зефір з агар агаром рецепт простий. Обов’язково збережіть рецепт, щоб не втратити, діліться ним з друзями і ставте ❤️ якщо рецепт сподобався☺️

Інгредієнти

✔️пюре яблучне 150 гр (або будь-яке інше)
✔️вода 100 мл
✔️цукор 280 гр
✔️агар-агар 9 гр (сила гелю 900, у мене С. Пудовъ)
✔️білок 70 гр (2 яйця С1)
✔️цукор 70 гр
✔️лимонна кислота гранульована 1/3 ч. л.

Домашній яблучний зефір з агар агаром покроковий рецепт

1. Заздалегідь підготуйте насадку, вставте її в кондитерський мішок, застеліть поверхню пергаментом, на який будете відсаджувати зефір, так як готова зефірна маса після збивання дуже швидко схоплюється і ви можете не встигнути відсадити зефір. ⠀ В каструльці з товстим дном з’єднуємо пюре, воду, цукор і агар-агар, перемішуємо і ставимо на огонь.

2. Як тільки поставили каструльку на плиту відразу ж в чашу міксера виливаємо білки, додаємо лимонну кислоту і збиваємо на середніх оборотах міксера до появи піни. Як тільки з’явилася піна збільшуємо обороти міксера на максимум і частинами додаємо сахар.

3. Збиваємо білки з цукром до стійкої меренги як показано на відео. ⠀ Після того, як сироп закипів (а кипіти він має дуже активно) трохи зменшуємо вогонь і помішуючи варимо сироп 4– 5 хвилин (якщо у вас є термометр, то температура сиропу повинна бути 106°). ⠀ Вводимо гарячий сироп у збиті білки тонкою цівкою ближче до стінок чаші, продовжуючи збивати міксером ще хвилини дві точно. Сироп зі стінок каструльки не зчищайте інакше будуть грудочки. ⠀

4. Після того як зефірна маса готова швидко перекладаємо її в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір. Зефір дуже швидко стабілізується, буквально за 30 хвилин. Після того як зефір стабілізувався з’єднуємо половинки один з одним і присипаємо їх цукрової пудри, зайву цукрову пудру стряхиваем. Готове😍

Відео рецепт 👇